Ga naar hoofdinhoud

Tielbeke verkoopt 30 procent aandelen aan Wadinko

Participatiemaatschappij Wadinko  neemt een belang van 30 procent in Tielbeke Transport uit Lemelerveld. Met de deelname wordt de zelfstandige groei van de logistieke dienstverlener en daarmee de werkgelegenheid in de regio verder gestimuleerd. Tevens worden de komende jaren benut om nog meer en beter te anticiperen op ontwikkelingen in de transportsector en om de bedrijfsopvolging in goede banen te leiden.

Tielbeke is een logistieke dienstverlener actief in (dedicated) transport, Benelux distributie en warehousing met diverse standplaatsen in Noord- en Oost-Nederland.  Met slimme nationale en internationale samenwerkingsverbanden bedient Tielbeke klanten in de gehele Benelux. Tielbeke is een van de logistieke partners voor onder andere AH, Kruidvat, Scania en Akzo en beschikt over een state-of-the-art overslagcentrum in Lemelerveld en een modern warehouse in Zwolle.

Volgens eigenaar en algemeen directeur Robert Tielbeke staat de transportbranche op een kantelpunt. “Allereerst is er de trend onder klanten om hun gehele logistiek te outsourcen. Verder klinkt de roep naar duurzamer transport steeds luider door en zijn er ook allerlei ontwikkelingen op dat gebied. Neem de autonoom rijdende vrachtwagens, waar volop mee geëxperimenteerd wordt. Daarnaast hebben we stevig ingezet op een zuinige rijstijl, slimme technieken en samenwerkingen, alternatieve brandstoffen, stil materiaal, Lange Zware Voertuigen (LZV) en een efficiëntere planning. Niet voor niets zijn we in onze branche een duurzame koploper met meerdere onderscheidingen door Lean and Green, de organisatie die de CO2-reductie in onze branche monitort.”

“Maar de ontwikkelingen in onze branche houden geen halt, waarmee je jezelf de vraag moet stellen of je de aangewezen persoon bent om de onderneming door de komende decennia te loodsen”, aldus Robert Tielbeke. “Verkoop aan een strategische partner heeft niet de voorkeur, ook omdat we geen enkele concessie willen doen als het gaat om de werkgelegenheid in onze regio. Met de deelname door Wadinko hebben we ons verzekerd van een gewaardeerde strategische gesprekspartner met een zeer uitgebreid netwerk. En ja, bedrijfsopvolging is één van de onderwerpen die de komende jaren op de agenda staat.”

Tielbeke is de eerste logistiek dienstverlener in de portfolio van Wadinko. “En tegelijk is het ook een bijzondere deelneming”, aldus René Wolfkamp, directeur van Wadinko. “Zo is Tielbeke een financieel kerngezond bedrijf, dat op uitstekende wijze wordt geleid. Dat de directie een solide, duidelijk en toekomstgericht beleid voert, bewijst bijvoorbeeld wel de eigen bedrijfsschool. Op deze school, waar continu meer dan dertig leerlingen in opleiding zijn, wordt intensief samengewerkt met het Deltion College. Uiteraard sluit deze opleiding mooi aan op onze eigen human capital agenda. René Wolfkamp tot slot: ‘Het getuigt van moed én realiteitszin van de huidige eigenaar om in de komende jaren na te gaan denken over bedrijfsopvolging. Net zoals het ook veelzeggend is dat Tielbeke prioriteit geeft aan de regionale werkgelegenheid. Met onze deelneming in Tielbeke zijn we vastbesloten om samen met het huidige directieteam het bedrijf gereed te maken voor de toekomst.”

De directie van Tielbeke heeft de medewerkers van het bedrijf via een brief van de aandelenverkoop op de hoogte gebracht. Daarin staat ook dat het personeel een eenmalige beloning krijgt. “We belonen de mensen die ons geholpen hebben in de afgelopen 25 jaar en hopen dat ze dat ook willen blijven doen”, aldus directeur Ernst-Jan Dorgelo.

Participatiemaatschappij Wadinko heeft als doel het stimuleren van gezonde bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Dat doet Wadinko enerzijds met substantiële minderheidsbelangen in bedrijven met risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. Anderzijds stelt Wadinko ondernemingen in staat versneld te groeien met achtergestelde, laagrentende ondernemersleningen. Ook geeft Wadinko een impuls aan de kwaliteit van ondernemen in haar werkgebied met WIMM, wat staat voor Wij Investeren in Mensen en Maatschappij. Onderdeel van WIMM, waarin ook andere ondernemers participeren, zijn de Wimm Academie en het Wimm Traineeship. De bedrijven waarin Wadinko participeert hebben volop ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie. Door de groei van winstgevende bedrijvigheid dragen ze in belangrijke mate bij aan de bevordering van de regionale economische structuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer