Tien nieuwe DAF’s voor Kivits • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tien nieuwe DAF’s voor Kivits

Kivits Drunen beschikt sinds kort over tien nieuwe DAF XF 440 Super Space Cab trekkers. De DAF’s zijn ook geschikt om in te zetten in een LZV-combinatie.

Kivits (7)Kivits Drunen is een 75 jaar oud Brabants bedrijf metde AGF sector diep in de genen. Het begon ooit als groothandel. Kivits Drunen is een logistiek dienstverlener in de breedste zin van het woord op het gebied van koelverse producten en natuurlijk AGF. Met een eigen vloot van ruim 85 trekkende eenheden wordt Nederland rond de klok voorzien van vitamines. Daarvoor vertrouwt Kivits Drunen voor een belangrijk deel op DAF Trucks.

Kivits Drunen is niet alleen in het Brabantse Drunen gevestigd zoals de naam doet vermoeden. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Barendrecht, De Meern en in Waalwijk waar het centrale distributiecentrum gevestigd is. “Eigenlijk zitten we juist niet in Drunen maar in Elshout, een dorpje wat tegen Drunen aan ligt. De naam is ooit gekozen omdat hier meerdere bedrijven met de naam Kivits gevestigd waren. Door de naam te koppelen aan Drunen, en daarmee de toenmalige veiling van Drunen werd de naam ‘Kivits Drunen’ een begrip. Die naam blijft dan ook gewoon bestaan hoewel het merendeel van onze activiteiten vanuit Waalwijk plaats vindt”, aldus algemeen directeur Rob van Opzeeland.

De belangrijkste activiteit van het bedrijf is de groupage van versproducten binnen de Benelux. Elk adres in de Benelux wordt binnen 24 uur bevoorraad via het eigen Kivits-systeem. “Door vele kleinere goederenstromen te bundelen ontstaan er grote stromen die vaak per LZV het land in gaan. Wij bemoeien ons niet met distributie op supermarkt niveau maar bevoorraden wel de distributiecentra. Onze grote kracht is het verzorgen van kleine zendingen en de toegevoegde logistieke dienstverlening. Dat betekent onder meer het opslaan en orderpicken, maar ook verpakken, ompakken of etiketteren van zendingen verse producten voor onze klanten.” De vers sector slaapt eigenlijk nooit en zeker met de zondags- openstelling van supermarkten is het een 24-7 bedrijfstak geworden. Rob: “Onze trucks rijden voor een deel 24 uur per dag in een ploegendienst, en dat loopt ook zondags door. De kilometrages lopen dan ook behoorlijk snel op voor veel trucks.”

Kivits Drunen maakt dagelijks gebruik van de 85 eigen trucks, aangevuld met ruim 30 vaste charters. Het wagenpark bestaat overwegend uit twee merken maar het merendeel heeft op dit moment de letters DAF in de grille. “Door overnames hebben we wat andere merken in de vloot maar ons beleid is eigenlijk twee merken. Met DAF hebben we uitstekende ervaringen, net als met de dealerorganisatie. Met onze intensieve inzet rond de klok moet je terug kunnen vallen op een professionele serviceorganisatie en daar hebben we uitstekende ervaringen mee bij DAF. De trucks worden geleverd door Van Hooft Bedrijfswagens in Den Bosch en daar vallen we ook op terug voor groot onderhoud en reparaties. De DAF XF met de 440 pk sterke MX11 motor doet het bijzonder goed, zelfs bij de inzet als LZV. Wij zetten inmiddels al zeven van die duurzame combinaties in en steeds meer nieuwe trekkers worden standaard afgeleverd met LZV toelating.”

Hoewel de chauffeurs van Kivits Drunen maar zelden in de truck overnachten bestelt het bedrijf de grootste en meest luxueuze cabine variant. “Wij hechten erg aan de uitstraling en zo’n Super Space Cab is gewoon een dikke auto om te zien. Daarbij komt dat wij onze chauffeurs het hoogste comfortniveau willen bieden. Zij werken hard op de meest uiteenlopende tijdstippen en die inzet belonen we graag met wat extra comfort. Een koelkast aan boord, een luxe chauffeursstoel en een goede audio-installatie behoren dan ook tot de standaard uitrusting in onze vloot. Een groot deel van onze chauffeurs kiest dan ook voor de DAF XF als we hen laten kiezen.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer