Tientallen banen weg bij TVM • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tientallen banen weg bij TVM

Transportverzekeraar TVM gaat reorganiseren en zich in het vervolg volledig richten op het begeleiden en verzekeren van het zakelijke transport en logistiek in Nederland, België en Luxemburg. De reorganisatie kost tientallen mensen hun baan, maar tegelijkertijd worden er ook nieuwe functies gecreëerd. Dat meldde TVM zelf maandagavond.

TVM gaat naar eigen zeggen ‘extra focus’ aanbrengen op transport en logistiek en zal de komende jaren geleidelijk afscheid nemen van automotive, volmachtkantoren en particulieren. De samenwerking op volmachtgebied met de truckfabrikanten blijft wel bestaan en er is gekozen om door te gaan met het verzekeren van pleziervaartuigen en oldtimers.

Als gevolg van de reorganisatie zullen enkele tientallen arbeidsplaatsen komen te vervallen. Daarnaast zullen nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan door technologische innovaties, risico-analyses, nieuwe diensten en big data-toepassingen. Alles is erop gericht om de transportveiligheid van haar coöperatieve klanten nog verder te vergroten.

TVM zal daarom inzetten op nieuwe bedieningsconcepten, meer diensten en producten ontwikkelen op het gebied van de totale logistieke dienstverlening en de operatie verder stroomlijnen. Klanten van TVM zullen integrale (transport-) risico-analyses krijgen aangeboden. Hierbij wordt data ingezet om de risico’s voor haar klanten beter te voorspellen, te voorkomen en te beheersen. Aanvullende diensten als continue educatie, voorlichting, juridische advisering en verzuimbegeleiding zijn daarbij van groeiend belang.

“De wereld van het vrachtvervoer en bijbehorende logistieke activiteiten is sterk in beweging. Er gebeurt en verandert veel: van totale digitalisering tot zelfrijdende vrachtwagens en van platooning tot drones. Verzekeraars van deze innovatieve branche kunnen daarin niet achterblijven. TVM wil als belangrijke partij in dat dynamische landschap van het zakelijke vrachtvervoer een vooroplopende en betekenisvolle rol als marktleider blijven vervullen. We zijn dat ook aan de leden van onze coöperatie verplicht”, aldus Arjan Bos, bestuursvoorzitter van TVM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer