Ga naar hoofdinhoud

TimoCom laat met TruckBan rijverboden zien

TimoCom lanceert TruckBan, een portaal dat de Europese rijverboden voor vrachtwagens laat zien.

De regelingen voor Europese rijverboden voor vrachtwagens zijn volgens TimoCom heel complex. Zo gelden rijverboden voor vrachtwagens in verschillende landen op bepaalde trajecten, wegen en gedeelten van snelwegen en dan ook nog eens op specifieke tijden. Het lijkt haast onmogelijk om hier overzicht te houden. TimoCom wil hier wat aan doen en heeft TimoCom TruckBan ontwikkeld, een overzichtelijk portaal voor Europese rijverboden voor vrachtwagens dat nu in 14 talen beschikbaar is.

Als er alleen al wordt gekeken naar de voorschriften voor rijverboden voor vrachtwagens in Duitsland, kan er al snel worden vastgesteld hoe specifiek dit onderwerp kan zijn. Hier mogen bijvoorbeeld op de zondagen en feestdagen tussen 0:00 en 22:00 uur geen vrachtwagens met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 7,5 ton en vrachtwagens met aanhangers rijden. En dat is nog niet alles: voor vrachtwagens die bepaalde producten vervoeren, gelden weer uitzonderingen. Als de Duitse regels worden overtreden, moet er een boete van 120 euro worden betaald. Verder kan de houder van een voertuig ook aansprakelijk worden gesteld voor deze overtreding en dan moet er volgens het boetestelsel ook nog een boete van 570 euro worden betaald. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het zomerrijverbod. Vrachtwagens met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 7,5 ton en vrachtwagens met aanhangers mogen volgens dit verbod van 1 juli tot 31 augustus op zaterdagen tussen 07:00 en 20:00 niet rijden op een aantal snelwegen en nationale wegen.

Als men zich bedenkt dat elk land in Europa zijn eigen regels heeft voor rijverboden en -beperkingen voor vrachtwagens, is het moeilijk om overzicht te houden. Het wordt pas echt gecompliceerd als er in de zomer nog de internationale rijverboden voor de vakantieperiode bijkomen. TimoCom wil hier wat aan doen en heeft het gratis portaal voor Europese rijverboden voor vrachtwagens ontwikkeld: ‘TimoCom TruckBan’ (www.truckban.info). Hier kan iedereen uit de transportbranche en logistieke sector snel en in 14 aangeboden talen rijverboden voor vrachtwagens voor het weekend, de zomer en feestdagen vinden. Daarvoor moet alleen het gewenste land en eventueel een datum worden geselecteerd. De rijverboden voor het geselecteerde land worden dan voor u op een rijtje gezet om het zo overzichtelijk mogelijk voor u te maken. TimoCom TruckBan is volgens TimoCom zelf bijzonder interessant voor expediteurs en vrachtwagenchauffeurs. Zo dient het portaal als ondersteunend medium bij de routeplanning en dankzij de optimalisatie voor mobiele apparaten kan het portaal ook worden gebruikt als handige informatiebron voor alle chauffeurs op de Europese wegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer