Tjoelker: twee miljoen km met een DAF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tjoelker: twee miljoen km met een DAF

De dertien jaar DAF 95 DNS 280 van Tjoelker Fouragehandel uit Leek weet maar niet van ophouden. Er staat inmiddels bijna 2 miljoen kilometer op de teller.

Klaas Bouma (links) en Meindert Tjoelker: ‘De DAF 95 was bij 1 miljoen op de teller nog in zo’n goede staat dat we hem toen maar hebben gehouden.’
Klaas Bouma (links) en Meindert Tjoelker: ‘De DAF 95 was bij 1 miljoen op de teller nog in zo’n goede staat dat we hem toen maar hebben gehouden.’

Tjoelker Fouragehandel vertrouwt al zestig jaar op DAF en kent de betrouwbaarheid van het merk als geen ander. Eigenaar Meindert Tjoelker is niettemin verrast dat binnenkort met de DAF 95 de 2 miljoen kilometer wordt aangetikt. “Normaal ruilen we een DAF bij 1 miljoen kilometer in, maar deze was nog in zo’n goede staat dat we hem hebben gehouden. En nu, 1 miljoen kilometer later, houdt hij het nog steeds uit. De eerste jaren reden we met deze auto vooral in Denemarken en daarna vooral in Nederland. Hij is nog zo goed dat we hem voorlopig nog houden.”

Hendrik, de vader van Meindert, begon in 1953 met de fouragehandel. Het bedrijf vervoert allerlei agrarische producten en opereert vanuit Nederland, Denemarken en Duitsland. Jaren geleden nam Meindert samen met zijn broer Max het stokje over van zijn vader.

Het bedrijf rijdt al zestig jaar DAF. Inmiddels telt het wagenpark tien DAF’s. Meindert: “De service van Autobedrijven ESA bevalt prima en daardoor hebben we ook geen reden om nu over te stappen. De samenwerking verloopt goed. We hebben wel eens een truck van een ander merk geprobeerd, maar die kon toch niet op tegen DAF.”

Klaas Bouma (66) was de eerste tien jaar de enige chauffeur op deze DAF. “Ik ben inmiddels officieel met pensioen maar rij af en toe nog voor het bedrijf”, vertelt hij trots. “Ik had niet gedacht dat ik eerder met pensioen zou gaan dan deze truck. Maar ja, ik ga natuurlijk al wat langer mee. Ik werkte meer dan 45 jaar voor Tjoelker. Ik wil ook alleen maar in deze auto rijden. De DAF 95 DNS 280 blijft toch een beetje ‘mijn’ truck.”

tjoelker-1

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer