TLN en EVO blij: ecocombi in België stap dichterbij • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TLN en EVO blij: ecocombi in België stap dichterbij

TLN en EVO zijn blij dat het inzetten van ecocombi’s in België een stap dichterbij is gekomen. De Belgische regering zal naar verwachting instemmen met een verzoek van Vlaanderen om proeven met ecocombi’s toe te staan.

De nieuwe minister van Mobiliteit, Yves Leterme, heeft laten weten voorstander te zijn van proefprojecten met ecocombi’s en een positief antwoord te zullen voorbereiden. Het proefproject met ecocombi’s gaat waarschijnlijk een half jaar duren. Daarna volgt een evaluatie. De combinaties gaan rijden in Vlaanderen. Het Vlaamse Parlement heeft hiervoor eerder al toestemming gegeven. Twee trajecten tussen Zeebrugge en Gent en Maasmechelen en Gent maken de meeste kans.

De Nederlandse transportbranche zal de Belgische proef met grote belangstelling volgen. TLN en EVO verwachten dat de proef succesvol zal zijn en ertoe zal leiden dat op termijn ook Nederlandse ecocombi’s in België worden toegelaten. De voordelen van dit innovatieve voertuigconcept zullen dan nog beter tot hun recht komen. TLN en EVO stellen daarom graag hun expertise op dit gebied aan Belgische overheid en vervoersorganisaties ter beschikking. 

Twee proeven met ecocombi’s in Nederland zijn zeer succesvol verlopen. Beide proeven hebben aangetoond dat ecocombi’s grote voordelen bieden voor het milieu, logistiek, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid. De inzetmogelijkheden voor ecocombi’s zijn sinds 1 november 2007 in Nederland verder verruimd. 


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer