TLN intensiveert ‘dossier verstekelingen’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TLN intensiveert ‘dossier verstekelingen’

TLN heeft naar aanleiding van de intensivering van de verstekelingenproblematiek in Calais haar inzet opgeschaald. Dienstverlening naar leden is geïntensiveerd. En de webpagina over het dossier ‘verstekelingen’ is volledig vernieuwd en bevat op overzichtelijke wijze wat u als transportondernemer dient te doen om de consequenties van de acties van verstekelingen in Calais zoveel mogelijk te beperken. De website is bereikbaar via www.tln.nl/verstekelingen.

DoverHij bevat alle relevante producten en diensten op dit dossier, zoals de ‘code of practice’ van de UK Border Force, de checklists die men in het chauffeurshandboek kan verwerken en de belangrijke richtsnoer 1 onder de rij- en rusttijdenverordening. Ook is het mogelijk via de site ervaringen en incidenten te delen. Tenslotte is een speciaal telefoonnummer geopend dat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor TLN-leden bereikbaar is: 088-4567433.

Tevens heeft TLN haar lobby voor de aanpak van het verstekelingenprobleem aangescherpt. TLN heeft op 29 juni de minister van Infrastructuur en Milieu ingeschakeld. TLN verwacht van minister Schultz van Haegen dat zij bij haar ambtgenoten in de andere Europese landen pleit voor coulance in de handhaving van de rij- en rusttijden voor vervoerders die kunnen aantonen dat ze de afgelopen dagen in Calais zijn geweest en hinder hebben ondervonden van de stakingen en blokkades. Dat pleidooi geldt natuurlijk ook voor handhaving in Nederland door onze eigen ILenT. Daarnaast is TLN door de Britse staatssecretaris uitgenodigd voor een ronde tafel bijeenkomst op dinsdag 30 juni aanstaande. Tevens zal op 7 juli aanstaande een gesprek plaatsvinden met Eurocommissaris Bulc van Transport. Tenslotte zal TLN binnenkort waarschijnlijk samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie aanschuiven bij bilaterale besprekingen over de situatie in Calais met Frankrijk en Groot-Brittannië.

Omdat de omvang van het probleem de laatste weken sterk is toegenomen heeft TLN de problematiek de afgelopen weken al herhaaldelijk onder de aandacht gebracht van de Tweede Kamer, het Europees Parlement, de Europese Commissie en de bewindspersonen van Veiligheid en Justitie (inmiddels staatssecretaris Dijkhoff), Infrastructuur en Milieu (Schultz van Haegen) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Asscher). TLN voorzitter Arthur van Dijk heeft persoonlijk met alle bewindspersonen contact gehad, wat er toe heeft geleid dat alle leden van het kabinet de problematiek serieus hebben aangekaart in Brussel en bilateraal bij hun Franse en Engelse collega’s. We willen meer capaciteit in de haven en extra beveiliging op de toegangsroutes en de terminals van Calais.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer