TLN wil alarm voor vrachtwagenchauffeur in nood • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TLN wil alarm voor vrachtwagenchauffeur in nood

Het gaat van kwaad tot erger met de transportcriminaliteit. Dat meldde de NOS in het Paasweekend als nieuws. Daarbij meldt TLN dat het tijd wordt voor een noodknop voor chauffeurs.

In een Europese enquete gaf 17 procent van de ondervraagde vrachtwagenchauffeurs aan dat ze tussen 2000 en 2005 met overvallen te maken hebben gehad. In 6 van de 10 keer ging het de overvallers om de lading, in de overige gevallen was het om geld, creditcards, mobiele telefoons of andere eigendommen van de chauffeur te doen.

 
TLN (Transport en Logistiek Nederland) vindt dat het tijd wordt voor maatregelen. Eén daarvan is een noodknop, waarmee de chauffeur op een snelle en eenvoudige manier in contact kan komen met een particuliere alarmcentrale (PAC). TLN verwacht dat dit preventief werkt, omdat meldingen die in een PAC binnenkomen binnen de korste keren aan de politie worden doorgegeven.
 
Politie en justitie moeten volgens de sector meer doen om overvallen en berovingen te voorkomen en criminelen op te sporen en te vervolgen. TLN zou graag zien dat speciale officieren van justitie worden aangesteld voor transportcriminaliteit. De politie moet zich hier eveneens in specialiseren, zoals in Zuid-Nederland al het geval is met een team dat zich in het bijzonder gericht is op overvallen in het vrachtverkeer.
 
Verder moeten politiekorpsen in binnen- en buitenland meer met elkaar samenwerken, vindt TLN. Ook pleit de transportorganisatie voor beveiliging op parkeerplaatsen.
 
 


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer