Ga naar hoofdinhoud

TLN wil LZV’s ruimer inzetten

In november van dit jaar eindigt de ervaringsfase van LZV’s. Daarna wordt het rijden met LZV’s in de wetgeving opgenomen, maar Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil de inzetmogelijkheden van LZV’s graag verruimen.

LZV Deli XL“Op basis van de huidige voorwaarden geldt er bijvoorbeeld een verbod voor het rijden met gevaarlijke stoffen, vloeistoffen en levende dieren. Die eisen zijn ooit bij de start van de eerste proef bedacht en daarna nooit meer veranderd. Het verbod voor het vervoer van vloeistoffen gaat zelfs zo ver dat ook het vervoer van lege tankcontainers niet is toegestaan. Die bepaling willen we er zeker uit hebben. De wensen van TLN zijn eerder al bij IenM kenbaar gemaakt. IenM staat open voor discussie hierover. Voordat men onderzoek wil gaan opstarten naar de verkeersveiligheidsaspecten, wil men eerst meer inzage hebben in de marktbehoeften en het economisch belang hiervan”, zo schrijft TLN op de eigen website.

Om met de beste argumenten aan te komen bij het ministerie, is TLN op zoek naar transport- of andere bedrijven die met een ruimhartiger toelatingsbeleid ook een LZV’s zouden kunnen en willen rijden. “Het verzoek is om ook duidelijk aan te geven welke mogelijke besparingen op milieu- en economisch gebied u hiermee voor uw bedrijf zou kunnen realiseren. Wij willen deze informatie verwerken in een notitie die wij bij IenM willen aanbieden. Ook andere wensen met betrekking tot verruiming van de voorschriften voor het rijden met LZV’s zijn uiteraard van harte welkom. De informatie kunt u aanleveren bij dhr. A. Smit (asmit@tln.nl)“, zo vraagt TLN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer