TLN wil meer basisloon, minder overurentoeslag in CAO • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TLN wil meer basisloon, minder overurentoeslag in CAO

Woensdag is het cao-overleg tussen TLN en de vakbonden gestart. De inzet van TLN is één gemoderniseerde cao voor de hele sector met een looptijd van 2 jaar (1 januari 2017-31 december 2018). Daarin wil TLN méér basisloon en minder overurentoeslag.

cao beroepsgoederenvervoerTLN heeft voorgesteld om de lonen die horen bij de loonschalen A tot en met H, de verblijfskosten en de bruto toeslagen te verhogen met 1,25 procent op 1 juli 2017 en met 1,25 procent op 1 januari 2018. Volgens TLN worden met deze voorstellen belangrijke stappen gezet in de modernisering van de arbeidsvoorwaarden in de sector.

De voorstellen van TLN, FNV, CNV Vakmensen en De Unie zijn tijdens het overleg uitgewisseld en toegelicht. De onderhandelingen over deze voorstellen worden op 17 november hervat.

De voorstellen van TLN voor een sector-cao, inclusief de voorstellen met betrekking tot vernieuwing van de cao, zijn hieronder te lezen.  

Bekijk de CAO-voorstellen

Eén reactie op “TLN wil meer basisloon, minder overurentoeslag in CAO

  • Marco

    Volgens mij willen ze steeds minder chauffeurs. 7,5% minder op je over uren. Regering die alles lekker zwaar belast. Waardoor er onder de streep nog minder over blijft. Goed bezig vakbonden….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer