Ga naar hoofdinhoud

TNT optimaliseert expressnetwerk

TNT Express gaat samen met Ortec haar wereldwijde expressnetwerk verder optimaliseren. Beide partijen hebben hiervoor een strategische overeenkomst getekend.
TNT en Ortec zoeken gezamenlijk naar oplossingen voor netwerkoptimalisatie binnen het Global Optimization (GO)-programma van TNT. Dit is bedoeld om de expressinfrastructuur op wereldwijde schaal te standaardiseren en nieuwe acquisities van TNT in o.a. Spanje, Brazilië, India en China hierin te integreren. Ook wordt gestreefd naar duurzamer transport, waarvoor TNT een eigen programma – Planet Me – is gestart.
TNT maakt gebruik van verschillende optimalisatie-oplossingen van Ortec, die zijn ondergebracht in de GO-Toolbox. Ortec meldt dat deze oplossingen speciaal zijn aangepast om elke component in de toeleveringsketen van TNT Express te optimaliseren, van het netwerk van lijnverbindingen, hubs en landelijke infrastructuren tot en met de afhaal- en afleverritten. Ook het meten van de CO2-uitstoot en de verlaging daarvan maken deel uit van de GO-Toolbox.
“De eerste resultaten van GO zijn veelbelovend”, vertelt Mark Bradley, Global Operations Director van TNT Express. “Wij hebben de oplossingen van Ortec al in een aantal landen ingevoerd en dat heeft geleid tot een aanzienlijke verlaging van de kosten per eenheid en een verbetering van de dienstverlening.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer