TNT Post verwerpt cao-akkoord postsector • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TNT Post verwerpt cao-akkoord postsector

TNT Post steunt het akkoord niet dat donderdag door Sandd, Deutsche Post en een aantal vakbonden is gesloten over de arbeidsvoorwaarden in de postsector.

TNT PostTNT stelt dat de cao, net als het eerder gesloten beginselakkoord van 24 april 2008, ‘boterzacht’ is en ‘onvoldoende basis biedt voor solide arbeidsvoorwaarden’. 

“Het beginselakkoord van april 2008 is integraal overgenomen in het cao-akkoord en is dus geen enkele verbetering”, stelt bestuurslid Harry Koornstra van TNT. Cruciaal punt is het ontbreken van een ‘fatsoenlijk’ minimumloon. Het beginselakkoord was daarom door staatssecretaris Heemskerk naar de prullenbank verwezen, aldus Koornstra.

Voorzitter Bernard de Vries van de ondernemingsraad van het onderdeel productie van TNT Post, noemt het akkoord ‘onacceptabel’. Hij stelt dat de arbeidsvoorwaarden van de postbodes nu al onder druk staan doordat concurrenten niet aan de cao gehouden zijn. “Dit akkoord verandert niets aan de situatie”, aldus de Vries.

Ook de vakbond met de meeste leden in de postsector AbvaKabo ondersteunt het akkoord niet. TNT Post was niet betrokken bij de onderhandelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer