Ga naar hoofdinhoud

TNT wil bedrijven klimaatneutraal post laten versturen

Zakelijke klanten van TNT Post kunnen vanaf dinsdag klimaatneutraal hun post versturen. Op een speciale website berekenen zij hoeveel CO2 hun zending uitstoot. Deze emissie kunnen de bedrijven bij de postbesteller afkopen via een investering in groene stroom in India. TNT Post, dat zich sterk richt op duurzaam ondernemen, verdubbelt de bijdrage van de deelnemende klanten.

Het ministerie van VROM is de eerste klant die de koolzuurgassen van zijn postverzendingen op deze manier gaat compenseren. Daartoe overhandigde directeur Peter Bakker van TNT aan minister Jacqueline Cramer dinsdag in Rotterdam een klein aandenken. TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 350.000 pakketten). De website is te bereiken op www.groenepost.nl.
 
In India heeft de organisatie een park met ruim dertig windmolens geadopteerd. “We willen hiermee positieve, zo groen mogelijke post creëren”, deelde Bakker mee. Hij presenteerde dinsdag ook de ‘groene’ postzegel. Hierop staan afbeeldingen van duurzame initiatieven als het roetfilter op een truck, een hybride auto en groene stroom. De minister nam dinsdag het eerste velletje in ontvangst.
 
TNT is op allerlei vlakken met het milieu en het klimaat bezig. De onderneming neemt diverse maatregelen om zo uiteindelijk te komen tot een CO2-neutrale bedrijfsvoering. Het bedrijf stoot nu ruim 826.000 ton koolstofdioxide uit.

 


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer