Ga naar hoofdinhoud

TonTrans ook op asfalt met Iveco

Logistiek dienstverlener Tontrans uit Best heeft onlangs twee nieuwe Iveco Stralis trekkers in gebruik genomen. De rijk uitgeruste trucks, voorzien van 480pk sterke 11-liter dieselmotoren, worden ingezet voor nationale en internationale transportwerkzaamheden. Mede-eigenaar Ton van Genugten rijdt al een paar jaar voor Iveco in de Dakar-rally, maar dit zijn de eerste Iveco’s in het wagenpark van TonTrans.

De twee nieuwe Stralissen zijn opvallende verschijningen geworden. De trekkers zijn uitgerust met Hi-Way slaapcabine. Daaronder bevinden zich de 480pk en 2300Nm krachtige Cursor 11 dieselmotoren, gekoppeld aan de Hi-Tronix (ZF Traxon) volautomatische versnellingsbak. Aan het chassis is een hydrauliekinstallatie gemonteerd voor walkingfloor en kipper trailers.

De chauffeurs van Tontrans zullen met deze nieuwe Iveco’s voornamelijk langere internationale ritten maken. In de cabine zijn zij voorzien van alle comfort en luxe zoals standairco, standverwarming, grote koelkast onder het bed, Iveconnect multimediasysteem inclusief navigatie en rij-assistentiefuncties en magnetron.

Het exterieur van de twee stuks Iveco Stralis zijn uitgevoerd in een schitterende kleur rood, net als het complete wagenpark van het transportbedrijf uit Best. Vele details maken het uiterlijk van de nieuwe trucks compleet: aluminium Alcoa velgen, lampenbar met verstralers en zwaailampen, in rood mee gespoten zonneklep, Iveco spatlappen aan de voorzijde, de lage chromen push bar en de side-skirts.


Tontrans is een jonge en dynamische transportonderneming, opgericht door Ton van Genugten en zijn zus Claudia. Met een modern wagenpark verzorgt het bedrijf transporten van agrarische en industriële (vloeibare en stapelbare) producten door heel Europa. Van directie tot chauffeurs: Tontrans streeft altijd naar een zo duurzaam, resultaat- en servicegerichte aanpak van de transportactiviteiten.

Naast de transportactiviteiten verzorgt Tontrans scheiding, afvoer en export van dierlijke mest, inclusief bijbehorende administratie waarmee de landbouwer aan de mestverwerkingsplicht voldoet.

Sinds 2013 is Ton van Genugten betrokken bij de Dakar Rally: In 2013 als monteur, sinds 2014 is hij één van de coureurs in het truckklassement. Sinds 2016 rijdt Van Genugten voor Team Petronas De Rooy Iveco. In 2016 en 2017 reed hij als snelle assistentie van Gerard de Rooy, met een Iveco Trakker. Tijdens de afgelopen Dakar-Rally in januari reed hij voor het eerst met een Iveco Powerstar. En zeer succesvol: Hij ging met 4 etappeoverwinningen naar huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer