Ga naar hoofdinhoud

Trailerevent BedrijfsautoRAI ook geschrapt

Het voorgenomen RAI trailerevenement in het voorjaar van 2014 gaat niet door. Dat heeft de RAI donderdag bevestigd aan TTM.nl na geruchten uit de markt. Volgens beursmanager Joost ’t Hooft van RAI wordt het trailerevenement geïntegreerd in de BedrijfsautoRAI van 2015.

RAIAfgelopen winter liet een groep trailerfabrikanten en carrosseriebouwers weten niet meer naar de Carrosserie Vakdagen van 2013 of andere beurzen te gaan. Men ging zich beraden op beursdeelname met als doel de kwaliteit van de beurs waaraan wordt deelgenomen weer op goed niveau te krijgen. Veel van deze bedrijven committeerden zich aan de BedrijfsautoRAI 2014, maar nadat deze werd verschoven naar najaar 2015 wilde de RAI een aparte trailerevenement organiseren met leden van de afdeling Speciale Voertuigen.

Ook dit evenement gaat nu echter niet door. “We hebben na overleg met de diverse leden en andere bedrijven besloten om geen apart trailerevenement te organiseren en dit te integreren in de BedrijfsautoRAI 2015”, aldus Joost ’t Hooft. “Daarmee houden we alle segmenten van de truck- en trailerindustrie mooi bij elkaar en kunnen we samen gaan werken aan een mooi evenement in 2015.” Maar gelooft de RAI dan echt nog in een toekomst voor de BedrijfsautoRAI? “Ik kan natuurlijk geen honderd procent garantie geven dat er echt in najaar 2015 weer een BedrijfsautoRAI is. Een nieuwe BedrijfsautoRAI is direct gelinkt met de stand van de economie. Ik zie nu licht herstel, een klein waakvlammetje ontstaan van wat betere economische tijden zouden kunnen zijn. Als we daar op kunnen bouwen en we kunnen alterneren met de IAA, dan is er toekomst voor de BedrijfsautoRAI. Dat vraagt echter ook commitment van de industrie, dat is wel een absolute voorwaarde. We kunnen niet weer halverwege 2015 de boel afblazen. Met de integratie van de trailer- en carrosseriebouwers staan we echter weer iets sterker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer