Trailervolgen met GPS-Buddy • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trailervolgen met GPS-Buddy

GPS-Buddy introduceert op Transport Compleet haar hightech trailervolgsysteem. Dit systeem, in de volksmond ook wel trailerpack genoemd, is ingrijpend vernieuwd en momenteel een van de meest complete, state-of-the-art trailervolgsystemen in de markt.

Zo is het systeem o.a. voorzien van een nieuw type interne GPS-antenne, waarmee binnen enkele seconden de locatie wordt vastgesteld, zelfs onder de meest extreme condities. Daarnaast is de GSM-antenne verbeterd, de behuizing robuuster en het stroomverbruik drastisch teruggebracht. Hierdoor heeft het systeem een veel langere levensduur en een grotere betrouwbaarheid.

Alle bovengenoemde vernieuwingen zorgen ervoor dat het trailervolgsysteem als een ware alleskunner nog beter aansluit op de bedrijfsvoering van de logistieke dienstverlener. De trailers die zijn uitgerust met dit volgsysteem kunnen sneller worden gelokaliseerd en nóg nauwkeuriger worden gevolgd. Daarnaast heeft de eigenaar zicht op waar een trailer staat, of deze verplaatst wordt en waar hij naartoe wordt verplaatst. Dit vergroot niet alleen het veiligheidsgevoel, het vermindert ook de kans dat diefstal lang onopgemerkt blijft. Om een trailer op te halen kan de locatie realtime worden bekeken, waarna naar de dichtstbijzijnde chauffeur een bericht kan worden gestuurd. De koppeling met de driver app van de chauffeur zorgt er vervolgens voor dat de chauffeur de opdracht direct binnenkrijgt, waarna de navigatiesoftware de meest efficiënte route berekent. Verkeerd rijden of onnodig (lang) stilstaan en daardoor hogere kosten worden zo vermeden. Bovendien is er eenvoudig direct contact met een chauffeur, waardoor er efficiënter wordt gewerkt en het telefoonverkeer drastisch wordt gereduceerd.

Naast de efficiency voordelen zijn ook de plaatsing en de montagemogelijkheden belangrijk. De nieuwe behuizing is daarom compacter en robuuster. Bovendien heeft het trailervolgsysteem een IP66-klassificatie, wat inhoudt dat de behuizing bewezen stofdicht en waterbestendig is.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer