‘Training zinvoller dan techniek in strijd tegen truckterrorisme’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Training zinvoller dan techniek in strijd tegen truckterrorisme’

Transportsector en truckindustrie denken hard na over hoe terroristen geweerd kunnen worden om vrachtwagens te gebruiken voor aanslagen. Daarbij blijkt training van personeel op het eerste gezicht doeltreffender dan nieuwe techniek. Dat zegt TLN in een artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Die techniek is namelijk in veel gevallen uit te schakelen. Nieuwe technieken duren lang om te implementeren in het totale wagenpark. TLN zegt bij monde van woordvoerder Rob Hageman weinig verontruste reacties van leden te hebben gehad na de truckaanslagen, maar hij vermoedt dat ondernemers er wel mee bezig zijn. “Ze worden voorzichtiger met de keuze van chauffeurs, maar dat is ook lastig, want je kunt weinig controleren.”

Het kan wel raadzaam zijn om chauffeurs extra op te leiden, zegt Hageman. „Wij bieden nu al cursussen aan om voorbereid te zijn op criminele situaties. Vooral chauffeurs die vaak met een waardevolle lading rijden, leren verdachte personen te herkennen. In het verlengde daarvan kun je ook leren andere dubieuze mensen eruit te pikken. Zoiets is heel zinvol, omdat terroristen bij een stoplicht al de cabine in kunnen duiken om de chauffeur te gijzelen.”

Bron: RD

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer