Ga naar hoofdinhoud

Transics breidt TX-FLEX chauffeursapp uit tot telematicatool

Transics heeft de nieuwste versie gelanceerd van zijn TX-FLEX-chauffeursapp. Met deze mobiele telematicaoplossing krijgen chauffeurs toegang tot planning, communicatie en navigatie op hun mobiele toestel; functies die vroeger enkel beschikbaar waren via de vaste TX-SKY-boordcomputer. Door de uitbreiding van het portfolio met deze update biedt Transics het antwoord voor vlootbeheerders die op zoek zijn naar een voertuigonafhankelijke, flexibele en kostenefficiënte telematicaoplossing.

De nieuwe versie van TX-FLEX is nu ook compatibel met TX-GO, Transics’ voertuigonafhankelijke boordcomputer zonder display. De chauffeur koppelt de TX-FLEX-app eenvoudig aan de boordcomputer om toegang te krijgen tot uitgebreide dataservices via een mobiel toestel – een tablet of smartphone. Met een overzicht van de resterende rij- en rusttijden van chauffeurs biedt de vernieuwde app ook vlootbeheerders heel wat flexibiliteit. Daarnaast omvat de app ook TX-ECO ASSISTANT, Transics’ rijprestatieprogramma voor economischer rijden.

De geavanceerde API (Application Programming Interface) van de nieuwe TX-FLEX-chauffeursapp zorgt er ook voor dat extra applicaties en software gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden op het mobiele toestel van chauffeurs, zoals apps voor truck- en trailerinspectie, navigatiesoftware en digitale CMR-platformen. Vroeger waren zulke integraties enkel mogelijk via TX-CONNECT, de webgebaseerde backofficesuite van Transics. Dankzij de update zijn integraties nu ook mogelijk vanuit de truckcabine. Op die manier kunnen chauffeurs data van externe apps vlot gebruiken via hun mobiele toestel.

“Deze nieuwe combinatie van onze chauffeursapp en boordcomputer zonder display betekent een aanzienlijke verrijking van ons telematicaportfolio. Het is de ideale oplossing voor vloten die een mobiele oplossing zoeken, maar vrij willen kiezen met welke toestellen ze werken binnen en buiten de truck”, aldus Peter Bal, Vice President Digital Customer Services bij WABCO. “Dankzij de geavanceerde API brengen we digitalisering nu tot in de cabine. TX-FLEX is meer geworden dan een chauffeursapp; het is een geavanceerde telematicaoplossing die vloten en chauffeurs helpt efficiënter, mobieler en gebruiksvriendelijker te werken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer