Transics presenteert nieuwe TX120-SKY • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Transics presenteert nieuwe TX120-SKY

Transics kiest Transport Compleet als platform om een nieuwe versie van haar TX-SKY boordcomputer waarmee veiligheid van voertuigen en lading verbeterd wordt.

Transportbedrijven worden vandaag geconfronteerd met een groeiend aantal diefstallen van voertuigen en cargo. Volgens cijfers van de Transported Asset Protection Association (TAPA) steeg het aantal diefstallen van cargo in december met 84,9% binnen Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), vergeleken met de laatste maand van 2015. Deze trend tekende zich af over het hele jaar 2016: het aantal geregistreerde cargodiefstallen lag elke maand veel hoger dan in dezelfde maand het jaar daarvoor. Transics pakt deze uitdaging aan met een nieuwe update van zijn TX-SKY-boordcomputer, de beveiligde gateway van vlootdata tussen chauffeurscabines en de backoffice.

De update – de grootste, meest verregaande release die Transics ooit lanceerde – biedt een aantal innovatieve oplossingen om de veiligheid van voertuigen en cargo te verhogen, waaronder een nieuw antistartsysteem. Het systeem vraagt de chauffeur om zich te registreren en een pincode in te voeren, voor die het voertuig kan starten. Zo voorkomt het systeem – dat trouwens steeds vaker vereist wordt door verzekeringsmaatschappijen – ongeautoriseerd gebruik van het voertuig. Om de veiligheid van cargo nog verder te verhogen, zoeken transportbedrijven ook naar oplossingen om controle te krijgen op het sluiten van hun trailers. Transics beantwoordt die vraag met het performante OptiLock ELB-LOCKTM-veiligheidssysteem, dat nu geïntegreerd is in TX-TRAILERGUARD, Transics’ oplossing voor trailerbeheer. Dankzij OptiLock ELB-LOCK kunnen dispatchers eenvoudig de status van hun trailers opvolgen. Indien nodig, kunnen ze meteen ingrijpen door de trailer op afstand te sluiten of open te maken. De update laat dispatchers ook toe om defecte trailersensoren op afstand te deactiveren. Op die manier vermijden ze valse waarschuwingen door technische defecten en zijn ze er zeker van dat ze een waarschuwing krijgen bij echte veiligheidsproblemen.

“In 2016 leidde de diefstal van cargo binnen EMEA tot een verlies van meer dan 65 miljoen euro. We moeten die ontwikkeling onder ogen zien en onder controle krijgen. Met de TX120-SKY-update van onze backoffice helpen we transportbedrijven om veilig, stabiel en toekomstgericht te werken”, aldus Hein Thijssen, Sales Manager Nederland bij Transics.

Naast de geavanceerde veiligheidsoplossingen biedt de update ook een aantal nieuwe functies om de operationele efficiëntie en performantie van de vloot op te drijven. Zo zorgt de update voor een gemakkelijkere berekening van ETA (Estimated Time of Arrival) op de volgende stopplek, rekening houdend met de rij- en rusttijden en het voertuigtype. Zo kunnen vlootbeheerders hun dispatchingprocessen nog nauwkeuriger plannen. Ook de uitgebreide GeoFencing-alarmen via e-mail maken het vlootoperatoren eenvoudiger om hun voertuigen op te volgen. Bovendien biedt de update uitgebreidere ECO-mogelijkheden, betere rapportering en verbeterde mobiele add-ons voor activiteiten buiten de cabine, met meer operationele efficiëntie als resultaat.

Transics presenteert zijn portefeuille van geavanceerde fleetmanagementoplossingen voor het beheren van trucks, trailers, chauffeurs en cargo samen met de nieuwe functies van TX-SKY op Transport Compleet in Hardenberg, de belangrijkste Nederlandse beurs voor transport en logistiek. “Op de Transics-stand zullen Nederlandse vlootbeheerders ontdekken hoe onze oplossingen de veiligheid en operationele efficiëntie van hun vloot kunnen verhogen”, aldus Didier Nulens, Global Sales, Services and Marketing Leader bij Transics. “Vooral de vele verbeteringen in de TX-SKY-update zullen hen helpen om hun truck- en trailertelematica klaar te stomen voor de toekomst.”

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer