Ga naar hoofdinhoud

Transloader wint innovatieprijs voor Van Huët

Glasvervoerder Van Huët (onderdeel van de Emons Group) heeft de innovatieprijs gewonnen voor haar nieuwste concept Transloader. De Transloader die ontwikkeld is samen met zusterbedrijf Meierling, werd tijdens een awardshow voor de dienstverleners van Saint Gobain beloond als het meest innovatieve concept rond het vervoeren van glas en general cargo.

20161201-transloader-stillage_smallVan Huët heeft met Transloader een slim gepatenteerd concept in de markt gezet wat al bewezen succesvol is. Het prototype rijdt al geruime tijd tussen Frankrijk en Spanje met glaslading op de heenweg en general cargo op de terugweg. Doordat er een inklapbare glasbok gebruikt wordt is het mogelijk om deze twee vormen van transport te hanteren. Het glas wat Transloader kan vervoeren is 25.2 ton in 40-tons landen, maar ook vlakglas-afmetingen tot wel 9 meter. In ‘general cargo-modus’ kan het concept tot wel 33 Europallets of 26 blokpallets vervoeren.

20161201-team-emons-group-met-innovatieprijsKlanten die gebruik maken van het concept van Van Huët dragen bij aan een beter milieu; er is een vermindering van de uitstoot van CO2 tot wel 60 procent mogelijk. Daarnaast zijn er minder vrachtauto’s op de weg voor hetzelfde volume en Transloader leidt tot minder ‘leeg gereden’ kilometers. De kostenbesparing voor de klant is dan ook groot. Saint Gobain heeft met het oog op het samen ontwikkelen van een nieuw concept en de bijbehorende voordelen Van Huët de innovatieprijs toegekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer