Ga naar hoofdinhoud

Transport- en logistieke ICT-leveranciers verenigen zich in DALTI

Op 1 juni 2018 is de Dutch Association of Logistics and Transport IT Suppliers (DALTI) opgericht. Een groep van zeven ICT-leveranciers heeft daarmee het initiatief genomen om een vereniging op te richten voor ICT-leveranciers die actief zijn in de transport- en logistieksector en ondernemingen met een logistiek belang.

Logistiek en ICT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor elk logistiek proces en voor elk soort bedrijf bestaan ICT-oplossingen. Dit creëert een complex speelveld waarin veel bedrijven, belangenorganisaties, kennisinstellingen en overheden actief zijn. ‘Ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op en om deze ontwikkelingen te kunnen blijven volgen, maar zeker ook om als ICT-leveranciers een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van het ICT-landschap in de transport- en logistieksector, is het tijd voor een ‘eigen’ vereniging van ICT-leveranciers’, aldus René Knapen, voorzitter van DALTI.

Steeds meer ICT-bedrijven zien dat samenwerking noodzakelijk is. Bij elk bedrijf of project zijn namelijk altijd meerdere ICT-leveranciers betrokken. Hun systemen moeten naadloos met elkaar communiceren, net zoals met control towers en verkeersmanagementsystemen. Standaardisatie speelt daarbij een belangrijke rol. Daarnaast valt nog veel van elkaar te leren op gebied van projectmanagement, cao-toepassing en de digitale tachograaf. Knapen licht toe: ‘Als ICT-leveranciers werken wij nauw samen met onze opdrachtgevers, maar ook met collega-leveranciers, overheden, brancheorganisaties als TLN en evofenedex en kennisinstellingen als TNO. Onze sector is continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en de toepassing van nieuwe technologieën voor logistieke processen. Op sectorniveau werken overheden en brancheorganisaties aan ontwikkelingen als TransFollow, iSHARE, het Open Trip Model en Talking Logistics om datadeling in onze sector eenvoudiger en veiliger te maken. Het is belangrijk om al deze ontwikkelingen goed op elkaar te laten aansluiten. Een belangrijke functie voor DALTI is om als schakel te fungeren bij kennisoverdracht tussen de betrokken partijen.’

DALTI is opgericht voor ICT-leveranciers van hard- en/of software voor logistieke processen, zoals transport management systemen, fleet management systemen, warehouse management systemen, ERP-systemen en financiële software. Maar ook leveranciers van samenwerkingsplatforms, business intelligence software en track & trace toepassingen kunnen zich aansluiten bij DALTI.

DALTI wil deze leveranciers een platform bieden om beter te kunnen samenwerken, kennis te delen en te netwerken. DALTI wil hen actief betrekken bij ontwikkelingen en activiteiten in het ICT-landschap van de transport- en logistieksector.

De initiatiefnemers van DALTI zijn René Knapen (TANS, voorzitter), Jan Timmerman (Centric, vice-voorzitter), Jitske Brink (Filogic, penningmeester), Frank Kindt (Aventeon, secretaris), Twan Goossens (Mobicoach), Roderick Rodenburg (Synple) en Roderick Verhoef (Rainbow Solutions).

DALTI richt zich primair op de Nederlandse markt. Echter, veel van de deelnemende leveranciers werken tevens internationaal. Om die reden is voor een Engelse benaming gekozen. Daarbij wil DALTI zich in de toekomst tevens op het buitenland richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer