Transport-Info site in de lucht • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Transport-Info site in de lucht

Na de start van Transport-Info als ‘transportdochter’ van het in webapplicaties gespecialiseerde Procurios is nu ook de website in de lucht. Op www.transport-info.nl is te zien dat Transport-Info vier weboplossingen voor het beroepsgoederenvervoer biedt: online order-entry, tracking & tracing, emballagebeheer en het raadplegen van de voorraadstatus.

“Deze webapplicaties zijn met elk TMS te koppelen”, zegt Esther van Kerkhof, manager Marketing & Communicatie bij Procurios en Transport-Info in Wijk bij Duurstede. “Ook kunnen TMS-leveranciers ze integreren in hun eigen software.” Met diverse TMS zijn al interfaces gerealiseerd, onder meer met Nachon TMS.

Online
Met de module ‘Online Order Entry’ kunnen opdrachtgevers via internet hun transportorders invoeren, waarna ze digitaal in het TMS worden verwerkt. Ook de verdere afhandeling van de orders is te volgen via Online Order Entry. In deze module kunnen bovendien (barcode)labels en CMR’s worden aangemaakt.
‘Track & Trace’ geeft inzicht in de status van zendingen, zoals laad- en aflevertijden met de bijbehorende detailinformatie. Als gescande vrachtdocumenten of digitale POD’s beschikbaar zijn, kunnen ook deze via de internetapplicatie worden geraadpleegd.

In de module ‘Emballagesaldo’ kan zowel de eigen emballage als die van derden worden geregistreerd. De ingevoerde emballagesaldi zijn per vervoerder, verlader of laad-/losadres op te vragen.
De vierde module, ‘Voorraadstatus’, geeft een verlader die zijn voorraadbeheer heeft uitbesteed aan een logistiek dienstverlener inzicht in de voorraadstatus. Deze webapplicatie is gekoppeld aan de module ‘TMS-Voorraadbeheer Derden’, waarmee – eveneens via internet – uitslag- en transportopdrachten kunnen worden gegeven, die daarna door het TMS worden verwerkt.

“Procurios heeft de vier modules de afgelopen jaren op aanvraag van verschillende klanten ontwikkeld”, vertelt Van Kerkhof. “Daarna zijn ze verder verfijnd en nu bij dochterbedrijf Transport-Info als standaardoplossing beschikbaar.” De verschillende modules zijn inmiddels in gebruik bij zo’n 50 bedrijven in de transportsector. Een aantal referenties, waaronder J. Middelkoop (Nieuw Vennep), Van Reenen (Barneveld) en Wolter-Koops in Zeewolde, is te vinden op de nieuwe site www.transport-info.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer