Transporteur failliet door malaise autobranche • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Transporteur failliet door malaise autobranche

De malaise in de autobranche raakt transporteurs die er voor hun opdrachten afhankelijk van zijn. Norbert Strauss GmbH uit het Duitse Gartenkamp is failliet. “De stilstand van productie bij Opel heeft ons de nek omgedraaid”, aldus directeur Norbert Strauss.

failliete autotransporteur“Ik heb alles geprobeerd om het bedrijf te redden, maar het ging niet meer”, treurt Strauss achter zijn bureau. Hij richtte zijn transportbedrijf 21 jaar geleden op in Osnabrück. Al zestien jaar lang werkte hij via andere transporteurs voor de autobranche. “Het werk als autotransporteur omvatte 85 procent van onze omzet”, zegt Strauss. “Zonder Opel kwam er domweg te weinig geld binnen en al snel groeiden de kosten ons boven het hoofd.”

Nu staan de zeventien trekkers en de 34 trailers van het bedrijf stil. De twintig medewerkers van Norbert Strauss zijn hun baan kwijt. Hoop op een doorstart heeft Strauss niet echt. “De auto-industrie herstelt zich niet zo snel van de crisis. En dat is nodig wil dit bedrijf, in wat voor vorm dan ook, blijven bestaan.”

Vervoerders van nieuwe personenauto’s verwachten in de hele EU een slecht 2009, zo bleek tijdens de jaarvergadering van brancheorganisatie ECG .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer