Transportsector kan nu lid worden van iShare    • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Transportsector kan nu lid worden van iShare   

Met de oprichting van Stichting iShare is weer een stap gezet op weg naar drempelloos data delen in de logistiek. Logistieke partijen kunnen – door een overeenkomst aan te gaan met deze stichting -, toetreden tot het netwerk van vertrouwen dat gebaseerd is op het iShare afsprakenstelsel.

Een partij die toetreedt, werkt volgens de afspraken van het stelsel. Daartoe integreert zij de API-specificaties in haar software – al dan niet met de hulp van een iShare Software- of Implementatiepartner – en toont daarbij aan te voldoen aan de afspraken van het stelsel. Om formeel toe te treden tekent zij een zogenaamde ‘Toetredingsovereenkomst’ met de Stichting iShare.

Michiel Haarman, Programmamanager van het Neutraal Logistiek Informatieplatform (NLIP) en namens de Topsector Logistiek opdrachtgever van het iShare-project: “Met de oprichting van de Stichting iShare zijn we voorbereid op de toekomst na de projectfase. Partijen kunnen tot het vertrouwensnetwerk toetreden en onderling eenvoudig en veilig data delen. Hierdoor zijn zij niet alleen in staat om efficiënter te werken, maar ook om gebruik te maken van elkaars vervoerscapaciteit.”

De Stichting iShare werkt onafhankelijk, transparant en zonder winstoogmerk. De stichting ziet onder andere toe op de naleving van de afspraken,beheert de processen die horen bij de toetreding en faciliteert verdere veranderingen in het stelsel.

Eefje van der Harst, Projectmanager iShare: “De governance van de stichting is zodanig ingericht dat logistieke organisaties die deelnemer zijn van het iShare stelsel op strategisch, tactisch en operationeel niveau bijdragen aan de doorontwikkeling van iShare, zodat het stelsel blijft aansluiten bij de behoeften van de logistieke sector zelf.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer