Ga naar hoofdinhoud

Transportverzekeraars maken zich zorgen om vergrijzing kennis

Uit een onderzoek in de Nederlandse transportverzekeringsmarkt blijkt dat medewerkers onder de 40 jaar zelden of nooit een branchediploma hebben, terwijl dat bij medewerkers van 50 jaar en ouder wel gebruikelijk is. Dat baart de branche zorgen.

‘Het is hard nodig dat we weer echt aandacht aan vaktechniek gaan geven’, aldus Hans van der Klein (Allianz) tijdens een miniseminar dat NIBE-SVV onlangs organiseerde ter gelegenheid van de presentatie van de brancheopleiding Transportverzekering, “Innovatie in de bedrijfstak is alleen mogelijk is met voldoende vakkennis”.
Van der Klein wees de ongeveer 80 aanwezigen erop verzekeraars, assuradeuren en makelaars regelmatig dure consultants inhuren, die het steeds kleiner wordende groepje medewerkers met vakkennis ‘van hun werk houden’.
Ook prof. mr. Maarten Claringbould wees op het belang van kennis en de noodzaak die kennis actueel te houden. In een professionele markt als de transportverzekeringsmarkt mag een zakelijke klant van zijn makelaar verwachten dat hij een gedegen advies geeft en als achteraf blijkt dat een schade is veroorzaakt op een moment dat de verzekering nog niet of niet toereikend van kracht was, dan kan die makelaar een claim verwachten.
NIBE-SVV is het kenniscentrum voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf.
 

NIBE-SVV directeur Bob Seemann (l) reikte tijdens het seminar het eerste exemplaar van de module Transportgoederenverzekering uit aan Rolf van der Wal

 
Auteur: Pieter Wieman
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer