Ga naar hoofdinhoud

Traton en Hino samen in e-mobility en inkoop

Traton, de moedermaatschappij van onder meer MAN, Volkswagen Nutzfahrzeuge en Scania, gaat een strategisch partnerschap aan met de Japanse truckfabrikant Hino Motors. De twee partijen gaan samenwerken op het gebied van e-mobility en inkoop.


In april van dit jaar gingen Traton en Hino samen kijken naar de mogelijkheden tot samenwerking. Op de IAA werd bekendgemaakt wat dat heeft opgeleverd.

Yoshio Shimo, President & CEO van Hino Motors, Ltd: “De laatste paar maanden hebben bevestigd wat we voelden toen we onze samenwerking aankondigden in het voorjaar van 2018: Hino en Traton delen dezelfde motivatie om de hoogste waarde te bieden aan onze klanten. Ik ben blij dat we goede vooruitgang hebben geboekt op het gebied van e-mobiliteit en inkoop. Bij elke vergadering krijg ik het vertrouwen dat we de goede richting uitgaan om onze vertrouwensrelatie te versterken en verdere mogelijkheden na te streven. De aankondiging van vandaag is onze eerste belangrijke stap. ”

Andreas Renschler, CEO van TRATON AG en lid van de raad van bestuur van Volkswagen AG, verantwoordelijk voor bedrijfsvoertuigen: “De samenwerking tussen Traton en Hino zal voor ons beiden een bron van kracht zijn. Onze sector is aan het veranderen. Samen zullen we in staat zijn om de voortdurende transformatie van transport vorm te geven. Ons partnerschap neemt een concrete vorm aan en we zijn voortdurend nieuwe kansen aan het ontdekken. De samenwerking op het gebied van e-mobiliteit en de oprichting van een joint venture voor inkoop is nog maar het begin. ”

In e-mobiliteit zijn Traton en Hino van plan hun ontwikkelingsinspanningen en marktproducten in kortere tijd te delen. Hino heeft een geschiedenis van meer dan 25 jaar in geëlektrificeerde voertuigen en de grootste lopende vloot van hybride bedrijfsvoertuigen ter wereld. Ook start Hino volgend jaar in Japan met de verkoop van een zware hybride vrachtwagen (Hino PROFIA Hybrid) met een op AI gebaseerde hybride besturingssysteem. De partners hebben een complementaire aanpak: terwijl Traton is gericht op zware toepassingen, richt Hino zich op lichte en middelzware vrachtwagens. Bundeling van krachten zal de innovatiekracht van de partners naar verwachting versterken.

De geplande joint venture is gericht op het realiseren van synergieën bij wereldwijde inkoop van bestaande onderdelen en onderdelen voor nieuwe technologieën. Meer details over de geplande joint venture zullen in de komende maanden bekend worden. Een raamovereenkomst is al ondertekend en het indienen van een verklaring inzake kartelvorming is de volgende stap in het proces om de joint venture in de tweede helft van 2019 tot stand te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer