Ga naar hoofdinhoud

Traton nieuwe naam voor Volkswagen Truck & Bus

Volkswagen Truck & Bus krijgt een nieuwe naam. De bedrijfswagentak van Volkswagen AG, met MAN, Scania, RIO en Volkswagen Caminhões e Ônibus gaat voortaan door het leven als Traton Group. De nieuwe naam moet de onafhankelijkheid benadrukken en tevens is het een nieuwe stap op weg naar een beursgang. Dat heeft Volkswagen AG woensdag bekend gemaakt.

Andreas Renschler, CEO van Volkswagen Truck & Bus en lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG: “De nieuwe naam Traton is een mijlpaal op weg naar ons doel om wereldleider in de truckindustrie te worden. Sinds onze start als truckgroep binnen VW groeien we sneller dan verwacht. Met de naam Traton zijn we weer wat meer onafhankelijk. Het versterkt tegelijk de groepsidentiteit en kenmerkt ons als aanbieder van innovatieve transportoplossingen. We worden ook aantrekkelijker voor nieuw personeel, maar ook voor de kapitaalmarkt.” Er is al langere tijd sprake van dat Volkswagen afscheid zou willen nemen van haar zware trucks. Een beursgang onder een nieuwe naam zou daartoe een eerste aanzet kunnen zijn.

Traton staat als naam volgens VW voor het DNA van de truck- en bustak van VW. Daarbij staan de TRA in de naam voor transformatie, transport en traditie. TON staat voor tonnage en de ON daarvan duidt op ‘altijd actief zijn’.

Traton gaat volgens VW ook samen met de gemeenschappelijke waarden van de merken: vastberadenheid, integriteit, respect, klantgerichtheid en teamgeest. De sterke, traditionele merken MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus en RIO behouden hun eigen identiteit onder het overkoepelende merk Traton Group. De officiële naamswijziging zal naar verwachting in Q3 2018 effectief zijn.

Hans-Dieter Pötsch, hoofd van de raad van toezichthouders van Volkswagen AG en Volkswagen Truck & Bus: “De Raad van Commissarissen ondersteunt ten volle de ambitieuze plannen van Volkswagen Truck & Bus en de beweging van de Groep naar een unieke identiteit. Dit zal onze truckactiviteiten versterken op weg naar gereedheid op de kapitaalmarkt. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer