Traxx maakt alle diesel CO2-neutraal (op 10/10) • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Traxx maakt alle diesel CO2-neutraal (op 10/10)

Brandstofleverancier Traxx gaat op 10 oktober al zijn diesel kosteloos CO2 neutraal maken. Hiervoor maken zij gebruik van een methode genaamd CO2-compensatie. Deze actie maakt deel uit van de Dag van de Duurzaamheid, die aanstaande woensdag alweer voor de 10de keer plaatsvindt. Traxx verwacht met deze actie zo’n 2.400.000 kg CO2 te reduceren.

Traxx is een efficiënte dieselbrandstof die volgens Traxx zelf zuiniger is en zo al CO2 reduceert. De dan nog resterende CO2-emissies worden volledig gecompenseerd door investeringen in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Deze combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie levert een CO2-neutrale diesel op waarmee dieselvoertuigen netto geen CO2-uitstoot meer veroorzaken.

Er bestaan echter nog steeds misverstanden rond de werking, het nut en de klimaatimpact van CO2-compensatie. Dat is volgens Traxx jammer, want CO2-compenseren is juist een hele efficiënte manier om CO2 te voorkomen en het wagenpark klimaatneutraal te maken. Traxx brengt CO2-compensatie sinds 2017 onder de naam Traxx Zero op de markt.

Met deze actie wil Traxx graag laten zien hoe eenvoudig het is om CO2-neutraal te rijden en werken met EN590 diesel. Daarom compenseert het Nederlandse dieselmerk kosteloos alle Traxx dieselbrandstof die op 10/10 wordt uitgeleverd. Nadien laat Traxx zien hoe CO2-compensatie precies in zijn werk gaat, hoe groot is de CO2-impact, kostprijs per bespaarde CO2, hoe alles is gewaarborgd, enz.

Jaarlijks op 10 oktober organiseren vele particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden 1.000-den duurzame activiteiten, gaande van workshops en give-aways tot kortingsacties en promoties. Hiermee wil organisator Urgenda laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is, door mensen en organisaties die met duurzaamheid bezig zijn op te roepen van zich te laten horen en ‘nieuwe mensen’ bij duurzaamheid te betrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer