Trimble: FleetXPS-tablet op Android • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trimble: FleetXPS-tablet op Android

Trimble Transport & Logistics stelt op Transport Compleet de Android-gebaseerde FleetXPS-tablet voor. Het bedrijf speelt daarmee in op de groeiende vraag van klanten naar een open platform dat beheerd wordt door Trimble zelf. Met de nieuwe FleetXPS-tablet genieten klanten van een uiterst gebruiksvriendelijke fleetmanagementoplossing met de voordelen van een flexibel Android-platform. Naast de tablet, introduceert Trimble ook een nieuwe generatie gebruikersinterface van de FleetXPS App, een Android applicatie die chauffeurs toelaat om logistieke taken en activiteiten uit te voeren met hun tablets.

trimble1De FleetXPS-tablet biedt klanten een gedegen fleetmanagementoplossing. Trimble biedt gecertificeerde en geteste apps van derden, die de klant kan kiezen. De tablets worden beheerd door Trimble. Het beheer omvat support voor Trimble apps en updates, onderhoud en herstellingen van de tablets. Met de Android-tablet kunnen bedrijven hun chauffeurs op een eenvoudige manier toegang geven tot andere apps, voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik, zonder aan fleetmanagementfunctionaliteit in te boeten.

“De vorige versie van de FleetXPS App kon al op mobiele toestellen draaien, maar we stelden vast dat heel wat klanten nood hadden aan bijkomende ondersteuning en een oplossing volledig door Trimble beheerd. Die zorgen nemen we met de Android-tablet helemaal weg. De klant kan in overleg met Trimble bepalen welke apps op de tablet komen en wij beheren ze. Instellingen worden afgeschermd zodat de chauffeurs geen apps kunnen toevoegen of verwijderen”, zegt Michel Van Maercke, General Manager Trimble Transport & Logistics, Europe en APAC. De persoon op de foto is overigens niet trimbleVan Maercke, maar een van de standmedewerkers van Trimble op Transport Compleet.

Verder staat Trimble ook in voor  een goede support via diagnose op afstand voor een continue update  van het toestel. “Trimble’s Open Telematics Framework (OTF) maakt het mogelijk om updates efficiënt, zonder manuele interventies, door te voeren. Dankzij deze brede ondersteuning blijven we een one-stop-shop voor onze klanten en bieden we tegelijk een veel grotere flexibiliteit”, zegt Van Maercke.

Naast de nieuwe tablet werd ook de gebruikersinterface van de FleetXPS App geoptimaliseerd . Het resultaat is een grotere gebruiksvriendelijkheid, een attractieve look & feel en een aangepaste configuratie voor gebruik op tablet. “De overzichtelijke visuele weergave en de aantrekkelijke lay-out zorgen voor een zeer aangename en moderne gebruikservaring voor de chauffeurs”, aldus Van Maercke.

Begin september zal de nieuwe FleetXPS-tablet in Europa en Australië beschikbaar zijn. Het toestel beschikt over een 7.85 inch anti-reflecterend touchscreen, camera, optionele 1D- en 2D-barcodescanner, RFID & NFC reader, GPS en verschillende draadloze connectiviteitsopties zoals WLAN, Bluetooth en 3G. De tablet is IP65-gecertificeerd op een valhoogte van 1,2 meter en de batterij gaat gewoonlijk een volledige 8-uren werkdag mee. “Dat maakt de tablet uitermate geschikt voor allerlei pick-up- en leveractiviteiten zoals retail- of Less than Truckload-toepassingen  (LTL) waar een proof of delivery vereist is. Maar ook in andere segmenten zien we een duidelijke stijging in de vraag naar mobiele toepassingen. Met de nieuwe FleetXPS Android-tablet kunnen we onze klanten ondersteunen in hun evolutie naar een future-proof organisatie”, aldus Michel Van Maercke.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer