Trimble introduceert nieuwe reporting module • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trimble introduceert nieuwe reporting module

Trimble introduceert een nieuwe reporting module aangekondigd waarmee transport- en logistieke bedrijven hun productiviteit en efficiëntie kunnen verbeteren met behulp van boordcomputerdata. De nieuwe reporting module stelt fleetmanagers in staat om eenvoudig en duidelijker informatie te bekijken en te analyseren voor het optimaliseren van processen. Standaardrapporten over relevante kerncijfers en gegevens zijn beschikbaar voor de gebruiker in de back-office applicatie FleetCockpit. Daarnaast vormt een nieuwe filterfunctie de kern van de nieuwe reporting module, die de resultaten duidelijker weergeeft in de vorm van lijsten en grafische weergaven.

Trimble presenteert de nieuwe reporting module samen met een verscheidenheid aan transport- en logistieke oplossingen op de ICT&Logistiek-beurs van 7 en 8 november in de Jaarbeurs in Utrecht – stand 01.B034 .

“De druk van de concurrentie in de transport- en logistieke sector is enorm. Tegen deze achtergrond kan het gebruik van boordcomputerdata een doorslaggevend concurrentievoordeel zijn”, zegt Chris Boogaard, Country Manager van Trimble Transport & Logistics Nederland.

De reporting module biedt een aantal standaardrapporten voor gemeenschappelijke vervoersprestatie-indicatoren (KPI’s). Met behulp van vooraf gedefinieerde of zelf-configureerbare filters en drill-down-functies kunnen wagenparkbeheerders inzoomen op de gegevens die belangrijk voor hen zijn, bijvoorbeeld alarmen voor lange wachttijden tijdens het laden. Met de reporting module kunnen gebruikers op een eenvoudige en duidelijke manier zien welke voertuigen stil staan voor laden en voor hoe lang. De gegevens worden op een gebruiksvriendelijke manier gepresenteerd: zowel grafisch als in tabellen, die gemakkelijk kunnen worden aangepast en opgeslagen als favoriet. Het meldingssysteem kan ook rapporten verzenden op een wekelijkse of maandelijkse basis.

Trimble biedt een verscheidenheid aan telematica-oplossingen voor het registreren van gegevens, zoals de CarCube DIN-sized boordcomputer. Deze bestaat uit een in de vrachtwagen ingebouwde unit en een touchscreen in de cabine als interface voor de bestuurder. De Truck4U boordcomputer kan eenvoudig worden aangesloten op mobiele oplossingen zoals de Trimble FleetXPS-tablet. Beide apparaten verzenden gegevens over het voertuig en over het rijgedrag naar meerdere back-office applicaties, waaronder FleetCockpit.

“Alleen het verzamelen van gegevens over het wagenpark is niet genoeg voor ons. Het is ook belangrijk dat deze worden gebruikt”, zei Boogaard. Hij is ervan overtuigd dat de kwalitatieve bijdrage van een oplossing essentieel is voor de acceptatie. Daarom heeft Trimble de nieuwe reporting module ontworpen op basis van de behoeften van de gebruikers. “We hebben geanalyseerd welke data belangrijk zijn voor onze klanten. Tijdens het ontwerp hebben we deze inzichten in overweging genomen”, vervolgde Boogaard. Hij is van mening dat aan deze voorwaarde is voldaan met een hoge mate van gebruikersvriendelijkheid. Dit alles om meer transport- en logistieke bedrijven te helpen het nut van hun boordcomputerdata in te zien en er meer uit te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer