fbpx Ga naar hoofdinhoud

Trimble presenteert boordcomputer-app

Voor transporteurs die regelmatig charters inhuren heeft Trimble Transport & Logistics een boordcomputer-app voor Android-smartphones ontwikkeld. Met deze Fleet Express for Android, kortweg FleetXps, kunnen deze bedrijven hun charters integreren in hun fleet management zonder ze van een vaste boordcomputer te voorzien.

TrimbleDe app heeft een werkwijze die nagenoeg identiek is aan de werkwijze van de traditionele CarCube-boordcomputer. Voor de chauffeurs zijn logistieke functies zoals het sturen van berichten, afhandelen van taken en invullen van het logboek met bijhorend vragenpad exact identiek. Ook de planners op kantoor zien met betrekking tot deze functies geen verschil tussen de vast gemonteerde boordcomputer en de mobiele smartphone-app.

Verschil is dat FleetXps geen koppeling kent met de digitale tachograaf, canbus en bijvoorbeeld temperatuurmeetsystemen. Daarentegen beschikt de FleetXps wel over een barcodescanner-functie en over de mogelijkheid om digitale handtekeningen te zetten. Daarnaast is het mogelijk om deze app te linken aan twee navigatie-apps, die direct vanuit de taak in FleetXps kunnen worden opgestart.

http://www.trimbletl.com/

Stand 10.F022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer