Troost: tien Krone containerchassis met gensets • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Troost: tien Krone containerchassis met gensets

Familiebedrijf Troost uit Middelharnis heeft zijn trailervloot uitgebreid met tien stuks Krone multifunctionele containerchassis. Het betreft een uitbreiding van de vloot bij dit bedrijf, dat in zijn 26-jarige bestaan bijna niets anders dan groei heeft doorgemaakt.

krone-troost6lrDe afgelopen jaren heeft de Troost Group geïnvesteerd in uiteenlopende nieuwe voertuigen, om daarmee beter aan de wensen van de klanten te kunnen voldoen. Een van de keuzes betreft die voor Krone, een merk waar de Troost Group al tien jaar steevast voor kiest wanneer het trailers, koeltrailers en containerchassis betreft.

De vloot van containerchassis is uitgebreid met tien chassis die zijn uitgerust met generatorsets van Carrier. “Met Krone hebben we uitstekende ervaringen. Deze order betreft chassis met gensets. Eerdere ervaringen doen ons wederom voor Krone kiezen.  Krone heeft de complete opbouw en aflevering geregeld voor ons, waardoor we de nieuwe chassis inclusief gensets kant en klaar af kunnen halen bij Krone. Een andere aanschafreden is dat de inbouwhoogte van de gensets voldoende grondspeling biedt, wat van belang is bij laad- en losdocks. Bij het chassis van Krone zit de genset veilig ingebouwd”, aldus algemeen directeur Wim van de Polder van Troost Group. In totaal bezit Troost nu 26 containerchassis met gensets. Daarnaast heet Troost Group nog dertig koeltrailers met dubbele verdampers operationeel, waarmee ook ADR-producten vervoerd kunnen worden.

krone-troost4lrDe chassis worden ingezet voor het vervoer van containers met geconditioneerde laadruimten door heel West Europa. “In die regio vervoeren we een uitgebreid scala aan foodproducten. Denk aan groenten en fruit, bakkerijproducten, chocola en ook verse vis. Betrouwbaar materieel is van het grootste belang bij deze categorie lading”, aldus Van de Polder. Ook met de gensets van Carrier hebben we qua betrouwbaarheid geen klachten. De sets springen bovendien zuinig om met brandstof.”

Om het werken met deze chassis te vereenvoudigen, zijn de gensets voorzien van aansluitmogelijkheden voor de drie meest voorkomende typen containers waar Troost mee gaat rijden: twintig, veertig- en 45-voets containers. Het onderhoud doet Troost Group in eigen beheer. “De containerchassis verwachten we twee keer per jaar in onze werkplaats. Dan kunnen we de gensets controleren.” De chassis staan op de eigen trailerassen van Krone en zijn voorzien van schijfremmen.

Troost Group is in 1990 opgericht door eigenrijder Arie Troost. Vanaf dat moment is het bedrijf alleen maar gegroeid, het telt nu 76 trekkende eenheden. Inmiddels heeft Troost Group ook een crossdockcentrum aan de zuidkant van Rotterdam. Daarmee wordt leeg rijden geminimaliseerd en wordt de omloopsnelheid van de containers verhoogd. “Het crossdockcentrum laat zien dat we onze klanten willen ontzorgen, en dat we bereid zijn daarin de noodzakelijke stappen te ondernemen”, aldus Wim van de Polder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer