Truckers worden vergast in Groot-Brittannië • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Truckers worden vergast in Groot-Brittannië

De Britse belangenorganisatie Road Haulage Association maakt zich zorgen over berichten dat criminelen vrachtwagenchauffeurs ‘vergassen’ voordat ze goederen uit hun vrachtwagens stelen.

Bij één incident stond een vervoerder ’s nachts geparkeerd op een industrieterrein in de West Midlands en werd de volgende ochtend wakker om te ontdekken dat dieven het gordijn aan de ene kant van de vrachtwagen hadden ingeslagen en de lading met een waarde van duizenden pond hadden gestolen. De bestuurder was tijdens zijn slaap ‘vergast’ en bleef het hele incident buiten bewustzijn. Hij werd voor testen naar het ziekenhuis gebracht voordat hij weer naar huis kon. De politie van West Midlands zegt inmiddels dat niet aangetoond kon worden dat de chauffeur gas in zijn luchtwegen heeft gehad.

Er zijn ook een aantal incidenten geweest in South Yorkshire, waar criminelen vergelijkbare methoden hebben gebruikt om chauffeurs te benaderen voordat ze goederen stelen.

De RHA dringt er bij wegvervoerders op aan waakzaam te blijven en alles in het werk te stellen om veiligheid voor de chauffeurs te betrachten, vooral wanneer ze geen andere keuze hebben dan hun dagelijkse of wekelijkse rustpauzes te nemen op afgelegen plekken.

Tegenover het Britse vakblad Commercial Motor zegt de Royal College of Anaesthetists (RCA) dat de ‘gasovervallen’ een mythe zijn en dat het onmogelijk is een persoon het bewustzijn te laten verliezen door een gas in de cabine te spuiten, zelfs als die persoon slaapt. “Als er zo’n gas was zouden wij het wel weten”, aldus de RCA.

Ondanks de ontkennende houding van RCA zijn er ook in Nederland meerdere malen verhalen geweest met (vermeend) gebruik van gas bij overvallen van chauffeurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer