Ga naar hoofdinhoud

Truckland importeur Renders trailers

De Truckland dealergroep is sinds 1 juli jongstleden importeur van Renders Trailers voor Nederland. In eerste instantie importeert Truckland de containerchassis van dit trailermerk.

Renders-HAS-TrucklandTruckland heeft geconstateerd dat in de regio’s waar het actief is, containervervoer een grote rol speelt. “We zitten voornamelijk in het westen van Nederland, bij twee grote havensteden en in Tilburg, waar zich eveneens een grote containerterminal bevindt. Al enige tijd zochten we naar een mogelijkheid om onze dienstverlening op trailergebied te vergroten. Dat we dan in eerste instantie kiezen voor de import, levering en verkoop, alsmede de service en verhuur van containerchassis, ligt voor de hand”, legt Peter Boor,  directeur van Truckland uit.

Renders is een Vlaamse trailerbouwer die een uitstekende reputatie geniet. Door stijgende loonkosten in België zag het bedrijf zich genoodzaakt zijn productie te verplaatsen naar Turkije. “Daar worden volgens de vertrouwde kwaliteitsmaatstaven trailers geproduceerd  met onderdelen van A-merken. Klanten kunnen voor deze chassis kiezen uit BPW- of SAF-assen. Er zijn ook Alcoa wielen leverbaar en de chassis worden afgemonteerd met West-Europese componenten”, legt Boor uit.

Truckland Flotrans1LRIn eerste instantie levert Truckland containerchassis geschikt voor 20, 30, 40 en 45 voet containers. “Bij de twintig voeters komt de mogelijkheid voor een schuiftafel, zodat de chauffeur kan bepalen of deze container bij het kopschot, in het midden of achterop het chassis komt te staan”, aldus Boor Dit uiteraard in verband met de steeds strenger wordende aslastcontroles. Truckland gaat ook chassis voor tank- en kiepcontainers importeren. Bovendien worden alle Truckland vestigingen in ons land als dealer aangesteld. Boor: “Op de locaties van Truckland in Rotterdam, gelegen aan de noordkant en aan de zuidkant van de stad, kunnen chassis gehuurd worden. We bieden daarvoor korte termijn huurcontracten met de voor de hand liggende mogelijkheden. We willen onze klanten ook op dit gebied totaal ontzorgen.”

Inmiddels is het eerste chassis geleverd aan Flotrans.

Truckland biedt de klant desgewenst een passende financieringsoplossing, middels hun eigen label Truckland-Lease en het biedt volop mogelijkheden voor servicecontracten.  Truckland telt inmiddels vijftien vestigingen, waarvan elf in Nederland, een in België en drie in Spanje. Het bedrijf huldigt een multi merk strategie. DAF speelt hierin een hoofdrol, maar Truckland verkoopt ook Fiat, Iveco, Volkswagen en Ginaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer