Ga naar hoofdinhoud

Truckparking Hazeldonk tijdelijk dicht

De vrachtautoparkeerplaats op bedrijventerrein Hazeldonk aan de Belgisch-Nederlandse grens aan de A16 is hierdoor niet beschikbaar van 3 juli tot en met 31 juli 2017. Dat meldt TLN.

Het parkeerterrein wordt momenteel verbouwd tot een beveiligde truckparking voor 200 vrachtauto’s. Vrachtauto’s zullen gedurende genoemde periode moeten parkeren op de parallelweg (eenrichtingsweg), grenzend aan de parking. Dit zal met borden worden aangegeven.

Op bedrijventerrein Hazeldonk was sprake van ernstige criminaliteit (onder andere diefstal van lading) en verkeerd geparkeerde vrachtauto’s. Om deze overlast te minimaliseren, heeft TLN met zowel de gemeente Breda als met de beoogde exploitant van de parking diverse keren overleg gevoerd. De oplossing is nu gevonden in deze beveiligde truckparking.

De beveiligde truckparking is naar verwachting op 1 augustus 2017 gereed. Naast beveiliging (met onder andere hekwerk, camera’s en verlichting) komt er een verblijfsruimte voor chauffeurs met toiletten, douches, wasmachines en drogers. Op het hele terrein komt wifi. Na de opening van de truckparking kan men voor kort parkeren (< 2 uur) gratis terecht op de aangewezen plekken. Langer parkeren en overnachten mag uitsluitend op de beveiligde truckparking. Het eerste uur is gratis, daarna geldt een tarief van € 1,40 per uur met een maximum van 14 euro per dag.

Foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Joop van Houdt

Eén reactie op “Truckparking Hazeldonk tijdelijk dicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer