Truckshow Top Gear valt niet goed • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Truckshow Top Gear valt niet goed

De ‘Lorrie Challenge’ die het Britse TV-programma Top Gear afgelopen zondag uitzond is niet goed gevallen bij de transportbranche in Groot-Brittannië. Het regent klachten bij de BBC.

top gear videostillTop Gear-presentator Jeremy Clarkson is de gebeten hond. In Top Gear van afgelopen zondag, linkte Clarkson bij wijze van grapje truckers aan het vermoorden van prostituees.

Terwijl hij achter het stuur zat van een truck, grapte Clarkson: “Ze hebben een erg zware job en dat zeg ik niet louter om de truckers te plezieren. Het is een helse job: schakelen, nog ’s schakelen, in de spiegel kijken, terugschakelen… een prostituee vermoorden. Schakelen, vermoorden. Heel veel werk.” Clarkson refereerde aan de ‘Yorkshire Ripper’ Peter Sutcliffe, die trucker was, en naar de ‘Suffolk Strangler’ Steve Wright, een gewezen trucker die in 2006 vijf prosituees in Ipswich om het leven bracht.

De grap werd niet gewaardeerd door de truckers. “Dit zou ‘grappig’ moeten zijn, maar zo zien meer dan een half miljoen truckers dit niet”, zegt Roger King van de Road Haulage Association, de Britse branche-organisatie.

De BBC antwoordde dat de meeste kijkers wel snapten dat Clarkson het enkel zei om te lachen. Toch werden Engelse vakbonden overstelpt met klachten van 17.000 van hun leden. Zij eisen een verontschuldiging.

Klik hier om de gewraakte uitzending te bekijken

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer