Twee nieuwe Pacton combinaties voor Jan Snel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Twee nieuwe Pacton combinaties voor Jan Snel

Jan Snel Transport heeft onlangs twee door Pacton opgebouwde combinaties in gebruik genomen.

truckopbouw-aanhangwagen-3Volvo van Dijk leverde de twee trucks welke Pacton voorzien heeft van een open laadbak opbouw. De engineering-afdeling heeft de opbouw zo ontwikkeld dat de laadhoogte maximaal blijft. Zowel de trucks als de aanhangwagens hebben een chassishoogte van ca. 1.000 mm. Naast de opbouw van de truck heeft Pacton ook de aanpassingen aan het chassis van de truck ten behoeve van de montage van de opbouw, in eigen huis gerealiseerd.

Om de combinatie te completeren heeft Pacton ook twee speciale lage middenas aanhangwagens (MXD.218.L) ontwikkeld en geleverd. Deze zijn voorzien van verschillende bindogen, rongkokers en twistlocks en zijn daarmee uitermate geschikt voor het transport van kantoorunits en containers. De 9-tons BPW schijfremassen zorgen voor een GVW van 18 ton.

truckopbouw-aanhangwagen-5De trucks zijn voorzien van een standaard kopschot, de aanhangwagens daarentegen hebben geen kopschot, maar zijn voorzien van een 4-tal rongkokers tegen het voorkalf. Hierin kunnen rongen geplaatst worden die dan dienst doen als kopschot, bij overstekende lading kunnen deze achterwege worden gelaten.

Onder de aanhangwagens en de trucks zijn een aantal verschillende opbergvoorzieningen geplaatst, zoals een rongenrek, kisten en een stophoutbak. Tussen de assen van de aanhangwagens is een speciale opbergvoorziening voor een ladder gemonteerd, welke gebruikt wordt wanneer de chauffeur de hoge lading moet afdekken. Deze opberging werd speciaal voor deze 2 aanhangwagens ontwikkeld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer