fbpx Ga naar hoofdinhoud

Tweede etappezege Van den Brink in Marokko

Martin van den Brink heeft ook de derde etappe van de Morocco Desert Challenge gewonnen en zo laten zien dat de topvorm volop aanwezig is in het team van Mammoet Rallysport. De voorsprong in het klassement werd met 8 minuten uitgebreid en is nu bijna 46 minuten.

In de etappe van Foum Zguid naar Oum Jrane over 347 kilometer was er geen vuiltje aan de lucht voor Martin van den Brink, navigator Wouter de Graaff en monteur Daniel Kozlovsky. “We hebben lekker doorgereden, maar zeker geen gekke dingen gedaan. Het was een mooie etappe met veel zand en duinen. Bovendien was het echt een dagje voor de navigator. Wouter heeft het uitstekend gedaan door op de juiste momenten het juiste spoor te kiezen”, aldus Van den Brink.

Volgens de truckcoureur had de voorsprong die de Mammoet equipe op de streep had nog iets groter kunnen en moeten zijn. “Op vijf kilometer voor de finish kregen we een lekke rechter achterband. die moesten we wisselen. Dat heeft 7 of 8 minuten gekost. Verder was er geen probleem. De Renault doet het tot nu toe uitstekend.”

Omdat Van den Brink dinsdag als snelste overall was geëindigd startte de Harskamper woensdag als eerste van alle auto´s en trucks. “We hebben zodoende alleen motoren gezien en ingehaald. Wat dat betreft was het niet zo spannend.”

Op de finishstreep had Van den Brink uiteindelijk 8.07 minuten voorsprong op Gert Huzink. Elisabete Jacinto stond ook vandaag haar mannetje. De Portugese in de MAN eindigde als derde (op 47.24) en staat achter Huzink ook derde in het algemeen klassement. Jacinto heeft wel een achterstand van 1 uur 10 minuten en 3 seconden op de mannen van Mammoet Rallysport.

Donderdag trekt de karavaan verder. De etappe over 272 kilometer eindigt in Merzouga. Het wordt een etappe met veel afwisselingen. De relatief korte etappe heeft snelle stukken, maar ook fesh-fesh en duinen op het menu staan. Het parcours lijkt geknipt voor de Renault van Mammoet Rallysport. “We gaan opnieuw ons best doen om de etappe te winnen. Dat ritme willen we graag vasthouden”, aldus Van den Brink vanuit het bivak in Oum Jrane.

Bron: Mammoet Rallysport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer