Ga naar hoofdinhoud

Twintig nieuwe MAN’s voor Alblas Transport

Alblas Transport uit ’s-Gravendeel heeft twintig nieuwe MAN TGS 18.360 trekkers in gebruik genomen. Daarmee zet een van Nederlands oudste transportbedrijven een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van het wagenpark. De nieuwe MAN trucks worden ingezet voor internationaal transport.

De vloot van Alblas bestaat uit 150 trekkende eenheden waarvan een groot deel van het merk MAN. De twintig nieuwe trekkers zijn van het type TGS 18.360 4×2 BLS. De trucks zijn uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van veiligheid zoals Lane Guard Systeem en Advanced Emergency Braking System. Deze trekkers werden geleverd door MAN-dealer Van Leeuwen Truckservice in Ridderkerk. Ze zullen hoofdzakelijk worden ingezet voor transport van en naar het logistieke centrum in de Duitse plaats Emsbüren. Omdat de vestiging geschikt is voor de op- en overslag van gevaarlijke stoffen zijn alle voertuigen volledig uitgerust om deze goederen te kunnen vervoeren.

Alblas Transport uit ‘s-Gravendeel is een van de oudste transportbedrijven van ons land. Al sinds 1896 biedt Alblas zijn diensten aan, al ging dat aanvankelijk met roeibootjes. Later volgden er grotere schepen en in de jaren dertig van de vorige eeuw deed de automobiel zijn intrede. Vlak na de oorlog kwam het internationale transport op gang, aanvankelijk naar Zwitserland. De focus ligt vandaag de dag op vervoer van temperatuur gecontroleerde gevaarlijke stoffen op de hoofdassen tussen West- en Oost Europa. Alblas Transport heeft naast de hoofdvestiging in ‘s-Gravendeel vestigingen in het Duitse Gildehaus, Emsbüren en Jacobsdorf; het Poolse Rzepin en in Brasov in Roemenië.

Alblas heeft ook een vestiging in Ürümqi, in West China. ‘’Die Chinese vestiging is puur een strategische. We verwachten dat de goederenstromen in de toekomst over land naar Europa trekken. Er rijden nu twee van onze MAN-trucks en we verwachten daar in de toekomst verdere groei’’, aldus Siebe Alblas. Samen met zijn broer Quirijn vormt hij de vijfde generatie directie van het familiebedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer