Ga naar hoofdinhoud

Uber wil met Otto transportbedrijf worden

Uber is van plan samen de recent gekochte startup Otto een serieuze speler te worden in het lange afstandstransport. Ook wil het een technologiepartner zijn voor de transportsector.

OttoDe potentieel autonome truckvloot van Otto groeit binnenkort van zes naar vijftien trucks en Otto is op zoek naar charters om vanaf 2017 onder de merknaam Otto transport uit te gaan voeren.

Uber gaat in deze opzet opereren als een makelaar voor transportdiensten en gaat dus daarbij verder waar ze met de taxi-opzet begonnen is. Dat gaat dus veel verder dan alleen het operationeel maken van autonoom rijdende trucks, wat het initiële doel van Otto worden.

De ambitie van Uber reikt veel verder: het transformeren van de transportsector, waar jaarlijks 700 miljard dollar in omgaat, maar waar de marges bijzonder laag zijn. Daarbij wil het de strijd aangaan met de gevestigde orde, van de kleine familiebedrijven tot de grote logistiek dienstverleners als C.H. Robinson en XPO Logistics.

Die worden vooralsnog niet bang van de plannen van Uber en Otto. “De transportsector is gebaseerd op relaties”, aldus topman Kevin Abbott van C.H. Robinson. “Het gaat om veel meer dan alleen de juiste truck of trailer vinden.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer