Ga naar hoofdinhoud

UC Transports kiest voor Actros met Uptime

UC Transports uit Amsterdam heeft maar liefst 17 nieuwe Mercedes-Benz’ Actros aan haar wagenpark toegevoegd, inclusief Mercedes-Benz Uptime.

UC Transports is al sinds de jaren ’50 een internationaal logistieke dienstverlener. Luchtvracht, vervoer van hoogwaardige goederen, zeecontainertransport en confectie transport behoren tot de specialiteiten van het Amsterdamse bedrijf. Onder meer voor die werkzaamheden werden er dit jaar zeventien nieuwe Actros 1842 LS trucks, geleverd door huisdealer Mercedes-Benz Dealer Bedrijven, in gebruik genomen. Om de inzet van de nieuwe trucks zo hoog mogelijk te houden, zijn de voertuigen voorzien van Mercedes-Benz Uptime. Deze nieuwe connectiviteitsservice van Mercedes-Benz voorkomt stilstand en garandeert daarmee een optimale beschikbaarheid van het wagenpark.

Rondom Schiphol zijn de kenmerkende blauw/witte Actrossen van UC Transports een graag geziene gast. Het wagenpark van 60 trekkende eenheden bestaat volledig uit jonge trucks van Mercedes-Benz. Dit jaar werden al zeventien nieuwe Actros 1842 lowliner trucks afgeleverd. De trucks zijn, net als hun voorgangers, uitgerust met Predictive Powertrain Control, afstandsregeling, veiligheids ‘safety pack’ met onder andere Active Brake Assist 4 (ABA4) en Sideguard Assist en telematicasysteem Fleetboard. Om de chauffeurs van zoveel mogelijk comfort te voorzien, zijn de Actros trucks uitgerust met BigSpace-cabine, magnetron, standkachel en standairco.

Naast betrouwbaarheid is een gunstig verbruik een van de belangrijkste redenen om voor de trucks van Mercedes-Benz te kiezen. “Een aantal jaren geleden hebben we een Fuel Duel verbruiksrit gereden. Daar kwam een flinke brandstofbesparing uit waardoor we destijds hebben gekozen voor een volledig Mercedes-Benz wagenpark”, vertelt directeur Martin Kuiper. Omdat de werkzaamheden van UC Transports nogal uiteen lopen, van het vervoer van confectie tot zeecontainers, is bewust gekozen voor de lowliner configuratie van de Actrossen. Daarmee kunnen eenvoudig diverse configuratie trailers (mega, rollerbed, pharma-fna, tsr gecertificeerde en drie-assige geconditioneerde trailers) worden meegenomen.

Naast brandstofverbruik is stilstand een grote kostenpost voor een logistieke dienstverlener als UC Transports. Om dat tot een minimum te beperken liet Martin Kuiper de Actros trucks voorzien van connectiviteitsservice Mercedes-Benz Uptime. “Ik ben ervan overtuigd dat data kennis is. Met behulp van de sensoren in de trucks kan Mercedes-Benz nu naast onderhoud ook stilstand voorspellen en daarmee voorkomen”, vertelt Kuiper. “Dankzij die gegevens kunnen we onze flexibiliteit verhogen. Het is natuurlijk techniek die zich nog in de praktijk moet bewijzen maar als we er stilstand mee kunnen voorkomen of het op tijd kunnen zien aankomen dan hebben we er veel mee gewonnen.”

UC Transports, met het hoofdkantoor in Amsterdam, heeft zich ontwikkeld tot een logistieke dienstverlener in de segmenten luchtvracht, vervoer van hoogwaardige goederen, zeecontainertransport en confectie transport. UC Transports heeft 125 medewerkers in dienst. Het wagenpark, dat bestaat uit 60 trekkende eenheden van Mercedes-Benz, werd dit jaar uitgebreid met 17 Actros 1842 LS trucks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer