Van Uden op het overnamepad • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van Uden op het overnamepad

Ondanks de economische crisis heeft Van Uden Logistics in het eerste half jaar van 2013 een kleine 15 procent meer pallets verwerkt dan in dezelfde periode in 2012. Momenteel heeft Van Uden rond 170.000 pallets food & veverage producten in opslag en worden in een gemiddelde werkweek 50.000 pallets voor opdrachtgevers naar hun afnemers vervoerd. “De groei komt in het eerste half jaar van 2013 voornamelijk door de overname van Schouten Logistiek eind vorig jaar,” zegt directeur Wybe Jan Bleeker van Van Uden Logistics. Hij voegt daaraan toe dat er ook een aantal nieuwe klanten bijgekomen zijn. Deze zijn verantwoordelijk voor 5 procent extra volume. Van Uden plant nog meer overnames.

Wybe Jan Bleeker in het eind 2011 in gebruik genomen warehouse aan de Transportweg in Waddinxveen
Verder verwacht Bleeker dat de omzet gedurende het jaar nog verder zal groeien. Per 1 juli van dit jaar is Van Uden Logistics een strategische samenwerking aangegaan, waardoor er ongeveer 6.000 palletplaatsen in opslag bijkomen. “We verwachten door een verbreding van het dienstenpakket en het binnenhalen van nieuwe klanten een groei tot 200.000 pallets in opslag te kunnen behalen.” Van Uden-directeur Roderick de la Houssaye is blij met deze goede cijfers in crisistijd: “Het is een teken dat we het goed doen. Onze investeringen in ICT en de inrichting van onze warehouses betalen zich nu uit!”

Bleeker voegt toe, dat zijn ambitie is om dit jaar nog een middelgrote overname te doen, om Van Uden nog sterker te positioneren als duurzaam logistiek dienstverlener in de food en beverage markt. “Met het samenvoegen van stromen kunnen we niet alleen efficiënter opereren, maar krijgen we ook een betere dekkingsgraad voor ons distributienetwerk en kunnen we in de binnensteden grotere dropsizes realiseren. Dat is voor onze klanten van levensbelang!”

Daarnaast biedt Van Uden de optimale logistieke oplossing voor opdrachtgevers die via webwinkels de markt willen bedienen. Een deel van de warehouses en ICT systemen is ingericht om dit proces zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Bleeker: “Een transparant e-fulfilment proces en goede informatievoorziening zijn de ruggengraat van onze dienstverlening. De logistieke afhandeling bepaalt immers het succes van je webshop!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer