Na meer dan 40 jaar actieve bedrijfsvoering in de Verenigde Staten, gaat Ultra-Seal voor een overzeese uitbreiding en introduceert het zijn preventieve vloeibare antilekmiddel op de Europese markt voor bedrijfsvoertuigen. DSV deed mee aan een pilot.
‘De ultieme levensduurverlenger voor banden’, zoals Ultra-Seal haar product zelf noemt, is een preventief antilekvloeistof dat uitgevonden is om banden te beschermen tegen lekkage, gaten en klapbanden. Het dicht gaten af op het moment dat ze gemaakt worden en realiseert een permanente reparatie. Het garandeert warmtevermindering, verlengt de levensduur van de band door de luchtdruk in de band te houden, minimaliseert slijtage en vermindert brandstofverbruik. Het blijft gedurende de hele levensduur van de band effectief en er is geen extra onderhoud voor nodig. Ultra-Seal is milieuvriendelijk en geeft de bestuurder extra veiligheid.
DSV Road Holding is de eerste Europese pilotgebruiker en één van de grootste transportbedrijven in Europa dat zich realiseerde hoe belangrijk het was om Ultra-Seal op de Europese markt te krijgen. Deze realisatie was het gevolg van een jaar durende praktijktest met duizend DSV-trailers.
Na een periode van 9 maanden, waarin 500 nieuwe voertuigen mét Ultra-Seal en 500 nieuwe voertuigen zonder Ultra-Seal op de normale manier gebruikt werden, waren de testresultaten eenduidig: met dezelfde specificaties, dezelfde banden en hetzelfde reguliere werk in heel Europa werd het aantal bandincidenten bij banden met Ultra-Seal met een indrukwekkende 75 procent naar beneden gebracht. 66 procent hiervan was het directe resultaat van het gebruik van Ultra-Seal. Het aantal klapbanden nam met 7 procent af en overige bandgerelateerde schade-incidenten nam met 8 procent af.
De verantwoordelijke vlootmanager van DSV, Søren Lund: “Onze gemiddelde kosten voor een ongeplande stilstand liggen op 528 euro. Als het aantal bandproblemen met 66 procent verminderd wordt, realiseren we voor de DSV-vloot een kostenbesparing van 1,5 miljoen euro per jaar. Als we daar de investering voor het Ultra-Seal-product vanaf trekken, wat ongeveer neerkomt op 500.000 euro per jaar voor onze vloot van 8.500 trailers, dan bespaart het ons niet minder dan 1.000.000 euro per jaar.”
Ultra-Seal kan gebruikt worden voor alle commerciële voertuigen, van lichte vrachtwagens tot zware mijnbouwmachines. Na het zien van en horen over de testresultaten van DSV heeft de tweede uitgebreide Ultra-Seal-gebruiker zich ook gemeld: ICTS in Zeebrugge voorziet nu zijn volledige vloot van Ultra-Seal. Het product en de accessoires zijn uit voorraad leverbaar en worden vanuit het centrale magazijn in België aan Europese klanten geleverd. DSV heeft daarnaast 5 servicecentra in Europa, die allemaal uitgerust zijn om het Ultra-Seal product te installeren bij externe expediteurs en vervoerders.
Het team van Ultra-Seal is volledig operationeel en de website www.ultra-seal.eu is live. De productlancering wordt op 15 juni 2016 officieel aangekondigd. Ultra-Seal neemt van 22 t/m 29 september 2016 deel aan de IAA in Hannover, de grootste internationale vakbeurs voor mobiliteit, transport en logistiek, waar ze in hal 25 te vinden zijn.
Jammer dat het echte verhaal is dat er getest is met Ride On in plaats van ultra-Seal.
Echter de licentie van Ride On was al in het bezit van een Europees bedrijf.
Maar goed dat neemt niet weg dat een goed antiekmiddel aan de banden toevoegen zeker erg interessant is.