Ultra-Seal zet grote stappen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ultra-Seal zet grote stappen

Bandenvulmiddel Ultra-Seal is nog maar een paar maanden op de markt en het gooit nu al hoge ogen. Onder meer MAN-dealer Rosiervandenbosch biedt het aan. De Jong Zuurmond is Beesd is een van de eerste gebruikers.

Ultra-sealDSV Road Holding was een van de eerste gebruikers van Ultra-Seal en was zo overtuigd van de potentie van het bandenvulmiddel dat ze Ultra-Seal gekocht hebben. Het transportconcern is nu dus eigenaar van Ultra-Seal, dat al sinds de jaren zeventig bestaat. Het toepassen van het middel is eenvoudig: 2 liter vulmiddel per band volstaat voor de volledige levensduur.

Volgens Ultra-Seal zijn er diverse voordelen aan het gebruik van het bandenvulmiddel, die veel verder gaan dan alleen het vullen van een gaatje na een lekke band. Zo worden de banden minder heet, wat minder slijtage betekent. Ten tweede is er minder last van stilstand door lekke banden en klapbanden. De banden blijven met Ultra-Seal langer op spanning, waardoor de levensduur verlengd wordt. De beter behouden bandenspanning zorgt ook voor minder brandstofverbruik.

Mooi, maar Ultra-Seal kan haar beweringen staven met onderzoek. Van mei 2015 tot februari 2016 reden 500 trailers met banden met Ultra-Seal tegen 500 trailers met banden zonder Ultra-Seal. Het jaarkilometrage was gemiddeld 72.000 km, gebruikt werden banden van GT. De meest opvallende verschillen zijn te zien bij lekke banden (53 gevallen bij de banden zonder Ultra-Seal, 18 bij de banden met), slijtage (18 banden zonder Ultra-Seal versleten, 0 banden met Ultra-Seal) en bij schade aan het loopvlak (9 banden zonder Ultra-Seal, 0 bij de banden met Ultra-Seal). Door de veel betere bandenspanning kan er een gemiddelde brandstofbesparing worden behaald van 3 procent. Ultra-Seal rekent ook graag even voor wat de mindere stilstand door banden (66 procent) de Ultra-Seal tyre-filling-with-manual-pumptransportondernemer oplevert en neemt . Pech is namelijk duur bij banden, het gaat om een kwart van alle bandenkosten. Als case levert Ultra-Seal graag moederbedrijf DSV aan, dat met 66 procent minder bandenpech en een gemiddelde kostenpost bij stilstand van 528 euro per jaar 1,5 miljoen euro minder kosten had. In haar vloot van 8500 trailers had DSV voor maar liefst 500.000 euro aan Ultra-Seal gestopt, wat nog steeds een miljoen euro oplevert, zo calculeert Ultra-Seal.

Succesverhalen klinken altijd goed, maar na DSV zijn er meer bedrijven overtuigd van de voordelen van Ultra-Seal. Tip Trailers Zweden is een klant, ICTS, Ancotrans en in Nederland MAN-dealer Rosiervandenbosch. De eerste OEM klant is Krone Trailers, dat Ultra-Seal toepast in haar Krone Easy Rider trailerband. Met EuroMaster worden momenteel gesprekken gevoerd.

 

Eén reactie op “Ultra-Seal zet grote stappen

  • Koen

    Even iets recht zetten als zetten Stel dat dsv zegt ik wil best wel heel beel trailers bij je kopen maar dan moet je wel ons product aanprijzen.
    Dan wil krone vast wel positief zijn.

    En laat DSV nu ook samenwerken met ICTS

    Het gebruik van een seallant is zeker slim maar grote stappen worden in dit geval met name door DSV/ Ultraseal “gekocht”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer