UPTR stelt Satellic in gebreke • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

UPTR stelt Satellic in gebreke

De Belgische branche-organisatie UPTR heeft vrijdag Satellic, leverancier van de OBU’s voor de Belgische kilometerheffing, in gebreke gesteld vanwege alle storingen/gebrekkige werkingen van hun OBU’s. Die wil UPTR eerst opgelost zien voor er facturen worden verstuurd.

kilometerheffing_belgië_tolAfgelopen vrijdag gaf de Waalse minister van Openbare Werken toe dat de problemen met Satellic ‘veel te talrijk’ waren.  Hij gaf toe dat 5 tot 7 procent van de OBU’s van Satellic niet goed functioneren.

UPTR heeft de regionale politieke verantwoordelijken uitgenodigd om niet meer de problemen te minimaliseren en riep op tot een uitstel van de inwerkingtreding van dit systeem, totdat de vastgestelde problemen zijn opgelost. UPTR heeft Satellic (en Viapass) alle gebrekkige werkingen van de OBU’s, zoals ze zijn meegedeeld aan UPTR door de transporteurs, doorgestuurd.

Gelet op de omvang van deze gebrekkige werkingen van de OBU’s, UPTR vraagt zich af op welke wijze Viapass zijn rol van ‘politieagent’ en de markt regulator heeft uitgeoefend. UPTR gaat door met het adviseren aan haar transporteurs om al hun kosten en schade veroorzaakt door het gebrekkig functioneren van hun informaticasysteem, hun OBU’s die niet correct werken, afwezigheid van antwoorden (of te late antwoorden) van het call centrum te blijven factureren aan Satellic.

3 reacties op “UPTR stelt Satellic in gebreke

 • Dean

  Eindelijk !!
  Dit kost ons een fortuin

 • eric

  Wat een aanfluiting, nu al anderhalve week geen werkende toll kastje. Werkgever weigert om weer een bedrag van 160 euro neer te leggen. met gevolg dat ik aan de grens moet wachten. tot er een ander auto komt, om over te laden. geen andere mogelijk heden om vaste route te betalen zoals in Duitsland via internet. Amateurs zijn het.

 • Henk v Dijk

  Waarom is het Toll-collect systeem van Duitsland niet ingevoerd in Belgie? Een werkend, bewezen, operationeel systeem. En bovendien is er in veel vrachtauto’s reeds een maut-kast ingebouwd.
  Nee, ieder land moet het wiel opnieuw uitvinden. Laat punktlichkeit maar aan de Duitsers over i.p.v. het on-georganiseerde bureaucratische Belgie.
  1 Europa ver te zoeken..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer