Ga naar hoofdinhoud

V8 Euro 6 debuteert bij Scania

Scania komt, net als vorig jaar, weer met primeurs naar Hardenberg. Het Zweedse merk zet de spotlights op de nieuwe Euro 6 V8 motor. Het heeft de R730 Passion for Power edition op de stand staan. Ook is er een nieuw verzekeringsproduct.

13329-005

De Scania achtcilinders met 520 en 580 pk voldoen aan de Euro 6 norm en worden sinds het najaar van 2013 volop geleverd. De sterkste variant, de 730 pk Euro 6 met 3.500 Nm, zal in maart op de Nederlandse wegen verschijnen. Op de stand zal een speciale R 730 Passion for Power edition staan in luxueuze King of the Road uitvoering.

Bij Scania hoeven transporteurs die hun transportmaterieel in de hoogste vermogensklassen willen vervangen niet langer te wachten. Scania is de enige truckfabrikant die de Euro 6 norm levert in combinatie met een achtcilinder motor. Het hoge koppel is bij lage toeren en over een breed toerengebied beschikbaar. Uiteraard zijn ook bij de achtcilinders de nieuwe Scania Opticruise prestatieprogramma’s, Scania Active prediction (GPS navigatie) en alle vernieuwingen van de Streamline doorgevoerd om het brandstofverbruik nog verder te optimaliseren. De achtcilinder reeks maakt de Euro 6 range compleet, waarbij men de keuze heeft uit motoren van 250 tot en met 730 pk, met  SCR of een combinatie van SCR en EGR. In totaal levert Scania 17 verschillende Euro 6 motoren, waaronder ook Euro 6 gasmotoren en twee recent geïntroduceerde motoren van 450 en 490 pk die geschikt zijn voor biodiesel.

Scania Insurance, de eigen verzekeringstak binnen Scania, presenteert in Hardenberg een nieuw verzekeringsproduct. Dit product biedt de transporteur financieel voordeel dat bij andere verzekeraars niet wordt aangeboden, zeer snelle afhandeling van schades in de Scania werkplaats en geen tijdverlies door lange procedures met schade-experts. Het nieuwe verzekeringsproduct past uitstekend in het brede serviceaanbod dat Scania de klant momenteel biedt, met als hoofddoel de stilstand van het wagenpark te minimaliseren en de inzetbaarheid te maximaliseren. Maximale uptime en lage cost of ownership; dat is waar het om gaat. Ga even langs bij Scania op de stand voor meer informatie.

Ook Partsline truck & Trailer Parts en Services is aanwezig op Transport Compleet Hardenberg. Partsline wordt vertegenwoordigd door de heren Andre Westendorp en Jeroen Canestri. Beide heren geven de bezoekers informatie omtrent het brede assortiment en de unieke service van Partsline. “De combinatie onderdelen voorziening en service wordt steeds meer gewaardeerd door de klanten. We nemen graag een deel van de zorg voor het onderhoud en de reparatie van het voertuigpark van de klant over”, aldus Westendorp en Canestri. De Partsline stand ligt recht tegenover de Scania stand.

www.scania.nl

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer