Vals alarm: gestolen Belgische truck vervoert geen chemicaliën • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vals alarm: gestolen Belgische truck vervoert geen chemicaliën

De Europese media staan momenteel vol met een alarmbericht over een gestolen vrachtwagen met chemicaliën waarmee bommen gemaakt kunnen worden. Interpol zou een opsporingsbericht hebben laten uitgaan. Het bericht kan gerangschikt worden onder ‘fake news’, want er zit in de oplegger niet meer dan oliezuur.

foto ter illustratie – dit is niet de betreffende truck

Een telefoontje naar het betreffende transportbedrijf Transport Devooght-Verleye in Zedelgem, leert TTM.nl dat er weliswaar een vrachtwagen is gestolen, maar dat het grootscheepse alarm wat overdreven is. “Ja, er is een vrachtwagen van ons gestolen, maar nee, het betreft geen ADR”, aldus een woordvoerster van het bedrijf.

Interpol heeft inmiddels bij onder meer HLN in België aangegeven geen internationaal opsporingsbevel te hebben laten uitgaan. Bij Devoogth-Verleye worden ze een beetje gek van alle ophef. “Om wat voor vrachtwagen het gaat? Geen commentaar. Ik ben er nu wel een beetje klaar mee. Goedemiddag”, aldus de woordvoerster tegen TTM.nl.

Tegenover de Belgische krant Het Laatste Nieuws is directeur Nick Verleye informatiever: “Die oplegger was helemaal niet gevuld met chemicaliën, maar met simpele olie die gebruikt wordt voor de productie van zeep, tandpasta en scheerschuim. Ik weet niet waar Interpol het verhaal haalt dat het om chemicaliën zou gaan waarmee explosieven kunnen vervaardigd worden. Uit de officiële papieren die ik de politie overhandigde blijkt dat het om oliezuur gaat. Door de heisa slaap ik al enkele dagen niet meer. Ik hoop zo snel mogelijk mijn oplegger terug te hebben. De oplegger zelf kost immers al 85.000 euro en de lading op zich nog eens 25.000.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer