Valx naar Midden-Oosten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Valx naar Midden-Oosten

De Nederlandse assenfabrikant Valx blijft maar groeien. De wereldwijde activiteiten zijn uitgebreid met het oprichten van VALX Middle East DWC-LLC. Valx Middle East werkt vanuit Dubai en heeft de MENA regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika) als werkterrein.

Martin van Willigen, Sales Director Valx International: “Het was een logische volgende stap voor ons om in het Midden-Oosten te investeren. Nadat FUWA in 2014 Valx verworven heeft, veranderden wij onze route en besloten onze zaken buiten Europa uit te breiden. Het Valx asconcept is zeer stevig en zeer geschikt voor de zwaardere wegomstandigheden buiten Europa. Hoewel mechanische ophangingen en zware assen daar nog steeds overwegend worden gebruikt, verwachten we een verhoogde vraag in luchtophangingen en 9 tons assen.”

Het moederbedrijf FUWA verkoopt al sinds 2000 in het MENA-gebied. FUWA assen, bogies, ophangingen en steunpoten hebben in de regio voet aan de grond gekregen.. Zowel de Valx- als FUWA-merken worden onder de paraplu Valx Midden-Oosten verkocht en met beide merken kan een bredere klantenkring worden bediend.

Abdul Razak Kalady wordt de nieuwe manager van Valx Middle East. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de branche en was voorheen werkzaam als Regional Sales Manager voor een concurrent, voordat hij in 2014 bij de voormalige FUWA-distributeur kwam werken. Kalady: “Als onderdeel van FUWA, de grootste assenfabrikant ter wereld, kunnen we een hoogwaardige assortiment assen en accessoires leveren. Ik kom naar Valx omdat ik in de producten geloof en omdat ik een groot marktpotentieel in deze regio zie. We willen een aanzienlijk marktaandeel gaan verwerven voor Valx luchtophaning en het huidige marktaandeel van FUWA’s conventionele ophanging uitbreiden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer