Van den Bosch plukt vruchten van overname Broekema Bulk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van den Bosch plukt vruchten van overname Broekema Bulk

Bijna drie maanden geleden heeft Van den Bosch Transporten collegabedrijf Broekema Bulk overgenomen. Daarmee is een flinke impuls gegeven aan de drogebulkactiviteiten, met name aan het transport met drukcontainers. “Dankzij de uitbreiding van onze vloot zijn we nu de grootste drukcontainervervoerder op de Europese markt”, aldus Commercial Director Paul van de Vorle.

Van de Vorle kijkt tevreden terug op de overname van Broekema Bulk. “Met de overname hebben we ingezet op verdere groei van onze drogebulkactiviteiten in Europa. Net als Van den Bosch Transporten heeft Broekema zich ontwikkeld tot een sterke speler op het gebied van drukcontainers. Er is veel vraag naar dit specialisme, onder andere voor het transporten van poeders die niet eenvoudig met een drukloze container gelost kunnen worden.”

De afgelopen periode stond in het teken van het integreren van de activiteiten. Van het verwelkomen van nieuwe klanten, leveranciers en medewerkers, tot het gereedmaken van het equipment en het implementeren van de werkzaamheden. “Bijna alle activiteiten zijn behouden gebleven en daar zijn we trots op”, benadrukt Van de Vorle. “Voor ons betekent het een flinke intensivering van onze activiteiten, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, waar Broekema een sterke positie heeft verworven.”

Ook voor Dirk Broekema is de overname naar tevredenheid verlopen. “Als eigenaar van Broekema Bulk was de overname een grote stap voor mij, zowel in zakelijk als in persoonlijk opzicht. Nu de eerste fase achter de rug is, kunnen we de integratie van activiteiten verder verfijnen en ontdekken waar de potentie ligt voor de toekomst.”

Dirk Broekema fungeert nog steeds als aanspreekpunt voor zijn klanten. “Zij profiteren nu van het uitgebreide intermodale transportnetwerk van Van den Bosch in Europa, ook op het gebied van vloeibaar bulktransport. Bovendien worden diverse aanvullende diensten aangeboden, zoals on-site-concepten en connectivity-oplossingen.”

Van de Vorle en Broekema streven naar verdere groei van de drogebulkactiviteiten in Europa. “Met de overname hebben we zowel onze vloot als ons netwerk een impuls gegeven, waardoor we onszelf nu de grootste drukcontainervervoerder in Europa mogen noemen. Met deze positie willen we inspelen op de toenemende vraag naar het transport van droge bulkgoederen, waarbij we specifiek inzetten op verdere groei van onze activiteiten met drukcontainers.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer