Van den Heerik tekent convenant Systeemtoezicht • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van den Heerik tekent convenant Systeemtoezicht

Transportbedrijf Van den Heerik uit Heerhugowaard en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben onlangs een convenant getekend voor Systeemtoezicht. Het convenant is geldig tot en met 2016.

vandenheerik sluit convenant met ILT
Systeemtoezicht betekent dat de processen rondom rij- en rusttijden en belading inzichtelijk en te allen tijde controleerbaar zijn. Van den Heerik rapporteert periodiek hoe het nalevingsniveau betreffende deze wet- en regelgeving is en geeft daarmee aan ILT inzicht in de bedrijfsvoering.  Voor ILT is dit een methode die inmiddels bij bijna 30 bedrijven in personen- en goederenvervoer toegepast wordt en die past in het beleid van minder regels en meer controle op de processen.

Voor Van den Heerik is het systeemtoezicht een methode om de naleving voor zichzelf en haar stakeholders te borgen. Met dit convenant toont Van den Heerik naar eigen zeggen aan dat zij de interne bedrijfsvoering en controle op rij- en rusttijden op orde hebben. Daarnaast wil Van den Heerik dit actief gaan uitdragen en gebruiken als een bewijs van kwaliteit van haar dienstverlening. Het convenant wordt enkel afgesloten met bedrijven die ‘niet negatief’ bekend staan bij inspecties.

Voor de gelegenheid heeft Van den Heerik een logo ontworpen dat op al haar voertuigen aangebracht zal worden. Het logo werd samen met mevrouw Thunnissen, Inspecteur-Generaal van ILT, onthuld.

Het tekenen van het convenant is een belangrijke mijlpaal voor Van den Heerik. Na een uitgebreid traject voldoet het bedrijf nu aan alle eisen van de inspectie. Het voldoen aan de eisen is niet alleen een papieren kwestie, maar vraagt een intensieve betrokkenheid van directie, planners en chauffeurs. Zij zetten zich dagelijks in om te blijven voldoen aan de eisen van ILT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer